Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Πολυκλινική Αθηνών, απο τον Γεώργιο Κακή Κωνσταντινάτο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 18:33

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Πολυκλινική Αθηνών, απο τον Γεώργιο Κακή Κωνσταντινάτο

Μια πολυ σημαντικη -για την πρωτοτυπια και το νοημα της- εκδηλωση, πραγματοποιηθηκε προπαραμονη Χριστουγεννων στην Αθηνα, οταν η Διοικηση της Πολυκλινικης Αθηνων σε συνεργασια με τον Συλλογο Φιλων του Αγιου Γερασιμου, ανεθεσαν την Χριστουγεννιατικη Εορτη για τους Ασθενεις, τους Ιατρους και το Προσωπικο της Πολυκλινικης, στον ηθοποιο-σκηνοθετη-εικαστικο, Γεωργιο Κακη Κωνσταντινατο.

Στην διαθεση του τεθηκαν, μελη του Θεατρου Δίδελφυς (Επαγγελματιες κ΄Μαθητευομενοι),η Χορωδια-Μαντολινατα της Αδελφοτητας Κεφαλληνων κ΄Ιθακησιων Πειραια και η Τεχνικη Υποστηριξη του Νοσοκομειου.

Η εκδηλωση πραγματοποιηθηκε στο Αμφιθεατρο του Νοσοκομειου.

Παρουσιασθηκε ως Θεατρικη Συνθεση, διασκευασμενη και θεατροποιημενη, μια Χριστουγεννιατικη Ιστορια, η οποια σαν Λαικη αφηγηση κυκλοφορει στις χωρες
του Ορθοδοξου κοσμου:

Μια γυναικα που παραμονες Χριστουγεννων ειναι βυθισμενη στην μοναξια της, προσκαλει για την Νυχτα των Χριστουγεννων, τον ιδιο τον Χριστο ναρθη να φανε μαζι!

Ο Χριστος αποδεχεται την προσκληση, και τοτε... συμβαινουν πραγματα που ''η φιλοσοφια της δεν ταχε διανοηθει''!!!

Η εκδηλωση, κρατουσε, σαν περιεχομενο, τους Παραστασιακους κανονες σε ισχυ, σαν μορφη ομως ενδυοταν εντεχνα, κατι απ΄τον αυθορμητισμο μιας Παιδικης γιορτης, προσκαλωντας με τον τροπο αυτο τους θεατες να κανουν το ιδιο.

Η Σκηνοθεσια δεν σταματουσε στην Σκηνη αλλα απλωνοταν στην Αιθουσα και τον γυρω χωρο και κυριως -μεσα απο μια αληθινη αισθηση ''αφελους'' γιορταστικης θαλπωρης- στοχευε ευεργετικα στην Ψυχη!

Ενα γυρω στα καδρα της αιθουσας, οι μορφες των Κεφαλληνων Ιδρυτων (Αλιβιζατων) και αλλων Διευθυντων, παρακολουθουσαν λες κι αυτες, απ΄το Υπερπεραν την γιορτη!

Η απηχηση της εκδηλωσης στους παρευρισκομενους ηταν εκδηλη, και απεριφραστα μιλωντας θα λεγαμε οτι ειναι απο τις περιπτωσεις, που πηγαινοντας σε μια πολιτισμικη εκδηλωση, δεν χρειαζεται να προσποιηθης μετα ''για το ποσο πολυ(δεν)σε αγγιξε''! Με απλους τροπους και μεσα σε μια γενναιοδωρια ψυχης, η παρασταση ευρισκε τον στοχο της.

Πολλα συγχαρητηρια εδωσαν στο τελος, ο Διοικητης του Νοσοκομειου κ. Παντελης Αμουργης και ο Εφημεριος του Αγιου Γερασιμου Πατηρ Αθανασιος Κυριτσης.




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250