Σωματείο Υπαλλήλων Γ.Ν.Κ.:Στάση εργασίας και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου την Πέμπτη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 13:31

Σωματείο Υπαλλήλων  Γ.Ν.Κ.:Στάση εργασίας και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου την Πέμπτη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Υπαλλήλων του Γ.Ν.Κ. καλεί τους υγειονομικούς και το λαό της Κεφαλονιάς στο προαύλιο του Νοσοκομείου την Πέμπτη 17-10-2024 στις 10:30 π.μ. στα πλαίσια της Πανυγειονομικής Απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ - ΟΕΝΓΕ, ενάντια στο ξεπούλημα υπηρεσιών υγείας σε ιδιώτες και στα επιχειρηματικά συμφέροντα που θα αλωνίζουν ανενόχλητα στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Το Νοσοκομείο βρίσκεται σε δεινή θέση. Παραιτείται ο ένας γιατρός μετά τον άλλο εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων. Μετά την ψυχίατρο, την παιδοψυχίατρο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, χειρουργό του Νοσοκομείου, έπεται και συνέχεια… Τα οικονομικά κίνητρα που ανακοινώθηκαν για τους γιατρούς στις άγονες και νησιωτικές περιοχές, στην πράξη θα είναι μόλις το 40% των επιδομάτων λόγω του ότι θα φορολογούνται διπλάσια και δε φτάνουν ούτε για το ενοίκιο ούτε για τη σίτισή τους. Κουβέντα όμως δεν ειπώθηκε για κίνητρα και στους υπόλοιπους εργαζόμενους των νοσοκομείων και ας τα κράτησαν όρθια την περίοδο της πανδημίας στηρίζοντάς τα στις πλάτες τους μέχρι σήμερα.

Η λύση όμως βρέθηκε! Οι εξετάσεις θα στέλνονται για διάγνωση στα ιδιωτικά εργαστήρια τροφοδοτώντας με ζεστό χρήμα τους ιδιώτες αντί να δίνεται για υγειονομικό προσωπικό και νοσοκομειακό εξοπλισμό. Τα χρήματα των φορολογούμενων αντί να καλύπτουν παροχές υπηρεσιών υγείας θα πηγαίνουν στις τσέπες των μεγαλοκλινικαρχών. Θα περιορίζονται έτσι οι υπηρεσίες που θα παρέχονται δωρεάν και θα αναγκάζονται οι ασθενείς να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Γι’ αυτό μαζί με τους ασθενείς , την τοπική κοινωνία και τα σωματεία διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, ανάπτυξη και ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων Επικουρικών και Δ.ΥΠ.Α. (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.) εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στις υποστηρικτικές υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης και να εκδιωχθούν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17-10-2024, 10:30 π.μ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ           ΒΙΛΛΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ