Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς: Νέος Αρχιμουσικός Μπάντας ο Αλέξανδρος Σωφρόνης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 18:31

Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς: Νέος Αρχιμουσικός Μπάντας ο Αλέξανδρος Σωφρόνης

Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς

Με ιδιαίτερη χαρά το Διοικητικό Συμβούλιο και η μεγάλη μουσική οικογένεια της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας («Φιλαρμονική») ανακοινώνει την συνεργασία της με τον κ. Αλέξανδρο Σωφρόνη.

Μεγάλωσε στην Κερατέα Αττικής και σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε τρομπέτα στην Φιλαρμονική Κερατέας.

Συνέχισε τις σπουδές στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών με τον Ι. Καραμπέτσο με τον οποίο πήρε και το Δίπλωμα του με Άριστα. Κατέχει επίσης Πτυχίο Αρμονίας και Πτυχίο Ενοργάνωσης.

Από το 2014, συμμετείχε ενεργά στα εκπαιδευτικά Εργαστήρια Χάλκινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, και παρακολούθησε Masterclasses με τους Gabor Tarkovi, Hakan Hardenberger, Anthony Plog, Fritz Damrow, Thomas Clammor, Erwin ter Bogt, Canadian Brass και άλλους.

Είναι επίσης προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Εθνική Λυρική Σκηνή (θέση tutti), την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ (θέση Α’ Κορυφαίου), το Εθνικό Θέατρο μεταξύ άλλων. Ως μέλος της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας “Νίνα Πατρικίδου” (2008-2018), της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (2015-2023), της Orchestra Mobile (2017-2018), της Mesogea Big Band (2018-2020) και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κερατέας (2007-2023), έλαβε μέρος σε συναυλίες και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό στη θέση της 1ης τρομπέτας. Με την Θεατρική Ομάδα «Θέσπις» παρουσίασε το «Μεγάλο μας Τσίρκο» των Ιακώβου Καμπανέλλη και Σταύρου Ξαρχάκου σε δική του ενορχήστρωση και διεύθυνση ενώ, το 2019, διηύθυνε την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων σε ηχογράφηση έργων νέων Ελλήνων συνθετών στα πλαίσια του προγράμματος «Stravinsky Miniatures» της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ως ενορχηστρωτής, διατηρεί σταθερές συνεργασίες με την τάξη τρομπονιών του Βασιλικού Ωδείου Χάγης, τη Μουσική Φιλαρμονική Μαρκοπούλου και τη Δημοτική Φιλαρμονική Κερατέας.

Δίδασκε 2 χρονιές τρομπέτα και θεωρητικά στις Φιλαρμονικές του Δήμου Λαυρεωτικής (Κερατέας και Λαυρίου) και πιό πρόσφατα - την καλλιτεχνική σεζόν 2023/24 - δημιούργησε και διηύθυνε την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Έδεσσας, σχήμα με μαθητές, ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες μουσικούς.

Το ΔΣ της Φιλαρμονικής ευχαριστεί τον απερχόμενο αρχιμουσικό κ. Αγγελο Πρωτοψάλτη που τον Ιανουάριο 2019 είχε αναλάβει τον δύσκολο ρόλο της επαναλειτουργίας της Μπάντας μας, και του εύχεται υγεία και καλή συνέχεια στα επαγγελματικά του σχέδια.

Καλωσορίζει τον κ. Αλέξανδρο Σωφρόνη που έχει το δυσκολότερο έργο να πολλαπλασιάσει τους μαθητές & μουσικούς της Μπάντας και να την πάει ψηλά εκεί που το απαιτεί η μουσική παράδοση της Κεφαλονιάς και η κληρονομιά της Φιλαρμονικής.

Προσκαλούμε μικρούς & μεγάλους να έλθετε στον φιλόξενο χώρο της Φιλαρμονικής να γνωρίσετε τον νέο μας Αρχιμουσικό και να ξεκινήσετε την μουσική σας περιπέτεια κοντά μας.

11




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250