Ο Σταύρος Νιφοράτος "πειράζει" το Ζαμπέτα δίνοντας σύγχρονη μουσική διάσταση και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 10:32

Ο Σταύρος Νιφοράτος "πειράζει" το Ζαμπέτα δίνοντας σύγχρονη μουσική διάσταση και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει

Σε αυτή τη συναυλία παρακολουθήσαμε μια τολμηρή και πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση του Σταύρου Νιφοράτου στο ρεπερτόριο του Γιώργου Ζαμπέτα και απολαύσαμε τραγούδια του, ενορχηστρωμένα με μοντέρνο και σύγχρονο ήχο χωρίς την παρουσία του χαρακτηριστικού ήχου του μπουζουκιού το οποίο ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής ταυτότητας των τραγουδιών του.

Η προσπάθεια του Σταύρου Νιφοράτου να απομακρυνθεί από αυτό το χαρακτηριστικό και να προσθέσει νέα ηχοχρώματα, είναι σίγουρα μια δημιουργική γέφυρα μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Είναι μια απόδειξη όσον αφορά την ευελιξία της μουσικής του Ζαμπέτα και την ικανότητά της να επανερμηνεύεται σε διαφορετικά στιλ.

Για αυτούς που ίσως θα ισχυριστούν ότι η συγκεκριμένη ενορχηστρωτική προσέγγιση απομακρύνει τα τραγούδια από την αυθεντικότητά τους, θα λέγαμε ότι είναι σημαντικό η μουσική να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται σε διαφορετικά στιλ και εποχές. Τέτοιες προσεγγίσεις μπορούν να προσελκύσουν νεότερο κοινό που δεν έχει στενούς δεσμούς με την παραδοσιακή λαϊκή μουσική.

Τέλος θεωρούμε ότι ο Σταύρος Νιφοράτος και η μουσική παρέα του, καταφέρνουν να διατηρήσουν την ψυχή των τραγουδιών του Ζαμπέτα και ταυτόχρονα προσφέρουν κάτι νέο και φρέσκο. Πρόκειται για μια επιτυχημένη προσπάθεια και μια συγχρονη ερμηνεία που αξίζει αναγνώριση.

Τη μπάντα που συνόδεψε το Σταύρο Νιφοράτο συγκροτούν οι μουσικοί: Πένυ Σακελλαρίου πιάνο Μάριος Ιβαν Παπούλιας βιολί, μαντολίνο Αλέξης Ζορμπάς κιθάρες Πέτρος Βασιλειάδης μπάσο Βαγγέλης Τσιμπλάκης τύμπανα

Διονύσης Γασπαρινάτος για την εμφάνιση του Σταύρου Νιφοράτου στον Κέφαλο 

Video src




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250