Ρεσιτάλ Πιάνου από τον Maximilian Zitter στον «Κέφαλο»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 19:11

Ρεσιτάλ Πιάνου από τον Maximilian Zitter στον «Κέφαλο»

Ο καταξιωμένος πιανίστας και πρώην καθηγητής μουσικής, **Maximilian Zitter**, θα παρουσιάσει ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου στο θέατρο «Κέφαλος» το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024. Με καταγωγή από την Αυστρία και σπουδές στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια μουσικής, ο Zitter θα ερμηνεύσει έργα από τον Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σοπέν και άλλους κορυφαίους συνθέτες. Το καλοκαίρι του 2015, ο ίδιος και η σύζυγός του επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την Κεφαλονιά και από τότε την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

 

Ο πιανίστας και καθηγητής μουσικής Maximilian Zitter γεννήθηκε στην πόλη St.Veit- Glan στην επαρχία Kärnten της Αυστρίαs. Σπούδασε στο Kärnten Κρατικό Ωδείο του Κλάγκενφουρτ και στα Πανεπιστήμια Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Γκρατς και της Βιέννης.

Το 2022 ολοκλήρωσε την καριέρα του ως καθηγητής μουσικής στην Παιδαγωγική Ακαδημία και στο Πανεπιστήμιο Μουσικής της Βιέννης.

Έκτοτε εμφανίζεται όλο και περισσότερο ως πιανίστας. Τα πιο πρόσφατα ρεσιτάλ πιάνου που έδωσε ήταν στην πόλη Karwina της Τσεχίας καθώς και στις πόλεις Tulln και St. Veit/Glan της Αυστρίας.

Το σόλο ρεπερτόριό του περιλαμβάνει έργα από την περίοδο του μπαρόκ

έως τη μουσική του 20ου αιώνα από τον Μπαχ, τον Χάιντν, τον Μότσαρτ, τον Μπετόβεν μέχρι τον Σούμπερτ, Schumann, Chopin, Brahms, Liszt έως τον Bartok και Schönberg.

Το καλοκαίρι του 2015 ο κύριος Maximilian Zitter επισκέφθηκε με την σύζυγό του κυρία Heide Zitter, επίσης μουσικό, για πρώτη φορά την Κεφαλονιά και μαγεύτηκαν από τις ομορφιές αλλά και το ταπεραμέντο των κατοίκων του νησιού μας. Από το 2015 κάθε καλοκαίρι βρίσκονται στο νησί μας έστω και για λίγες ημέρες.

Φέτος, αρχές φθινοπώρου, ο κύριος Zitter θα συμμετάσχει στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του θεάτρου «Κέφαλος» το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 με ένα ρεσιτάλ πιάνου που θα περιλαμβάνει:

J. S. Bach:

Italian Concerto;

Chromatic Fantasy and Fugue

Jos. Haydn:

Sonata in C minor Hob XVI/20

Moderato - Andante con moto - Allegro

W. A. ​​Mozart:

Fantasy in C minor KV 475

L.v. Beethoven:

Sonata in E major op. 109

Vivace ma non troppo - Prestissimo - Andante molto cantabile ed espressivo

Fr. Chopin:

Ballad op. 23, G Minor

 


Ετικέτες:


16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250