Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη: Γίνετε μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης για Ενήλικες και Εφήβους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 19:11

Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη: Γίνετε μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης για Ενήλικες και Εφήβους

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ανάγνωση είναι συνήθως μια διαδικασία μοναχική. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους ή τον προβληματισμό τους για τα όσα διαβάζουν με άλλους φιλαναγνώστες. Έτσι, δημιουργούνται οι λεγόμενες Λέσχες Ανάγνωσης ή Φιλαναγνωσίας.

Στη Λέσχη Ανάγνωσης ή Φιλαναγνωσίας συμμετέχουμε οικειοθελώς, διαβάζουμε βιβλία που είναι μέσα στα ενδιαφέροντα της ομάδας και στη συνέχεια μοιραζόμαστε σκέψεις και απόψεις και συζητάμε ελεύθερα τα ζητήματα που μας ενθουσίασαν ή μας προβλημάτισαν από την ανάγνωση του βιβλίου.

Η ίδια η ομάδα της Λέσχης θέτει τους κανόνες λειτουργίας της: ώρες και μέρες συνάντησης, όροι και προϋποθέσεις επιλογής του βιβλίου που θα διαβαστεί κ.λπ. Μπορεί να υπάρξουν και δραστηριότητες πέρα από την ανάγνωση και τη συζήτηση, όπως π.χ. πρόσκληση συγγραφέα, προβολή σχετικής ταινίας κ.ά.

 Η όλη λειτουργία της Λέσχης Ανάγνωσης μας δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να διαβάσουμε τουλάχιστον ένα βιβλίο το μήνα αλλά και  να μάθουμε να διαβάζουμε πιο συστηματικά‧ να ανακαλύψουμε νέα ενδιαφέροντα αναγνώσματα, που μπορεί να μην έπεφταν ποτέ στα χέρια μας‧ να γνωρίσουμε  κι άλλους συμπολίτες μας, που στην πορεία μπορεί να γίνουν καλοί μας φίλοι‧ να ασκηθούμε στη συζήτηση – και όχι μόνο για τα βιβλία – να μοιραζόμαστε δημιουργικά τις σκέψεις και τις εμπειρίες μας. Πάντως, το κλίμα που θα επικρατεί στη Λέσχη θα είναι ανάλαφρο και φιλικό, χωρίς άγχος και πίεση.

Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη έχει την πρόθεση να δημιουργήσει Λέσχη Ανάγνωσης για Έφηβους και Λέσχη Ανάγνωσης για Ενήλικες.

Αυτήν την περίοδο ξεκινά τη συγκρότηση Λέσχης Ανάγνωσης για Ενήλικες. Γι’ αυτό, αν  θέλετε να συμμετάσχετε και να γίνετε μέλη στη Λέσχη Ανάγνωσης για Ενήλικες, μπορείτε μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 26710-91325 (Βάσω Μαθιουδάκη), Τρίτη έως και Σάββατο, 9 π.μ.-2 μ.μ.

 

  • ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 1944»

 Με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα για την Απελευθέρωση 1944 στο Μουσείο Ληξουρίου το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου.

Ομιλητές ήταν ο φιλόλογος Βασίλης Μόσχος, δρ Σύγχρονης Ιστορίας,  με τίτλο ομιλίας «Το διεθνές πλαίσιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου: πτυχές, διακυβεύματα και αντιθέσεις», η ιστορικός Μαρία Σπηλιωτοπούλου, διευθύντρια Ερευνών στο Κέντρο Ερεύνης Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, με τίτλο «Απελευθέρωση, μια μακρά πορεία (1943-1945)», και ο φιλόλογος Πέτρος Πετράτος, δρ Ιστορίας, με τίτλο «Κεφαλονιά 1945-45: πριν και μετά την Απελευθέρωση».               

 Επισυνάπτουμε φωτογραφίες από την εκδήλωση (ομιλητές – ακροατήριο – έκθεση βιβλιακού και αρχειακού υλικού). Το σχετικό video θα αναρτηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες στο fb της ιστοσελίδας μας (http://vivl-lixour.kef.sch.gr) και στο κανάλι της Βιβλιοθήκης μας στο You Tube.

Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στο Aura Boutique Hotel για τη φιλοξενία των προσκαλεσμένων ομιλητών.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250