Kentro the Lab: 2ήμερο Εργαστήριο Κινησιολογίας “Κυνηγώντας τη μύγα”
2ήμερο Εργαστήριο Κινησιολογίας
“κυνηγώντας τη μύγα”
To Kentro the Lab στα πλαίσια των εργαστηριακών -σεμιναριακών κύκλων που διοργανώνει στο ευρύτερο πεδίο των παραστατικών τεχνών, φιλοξενεί στις 9 & 10 Ιουνίου την Μαρίνα Πινιατώρου & την Μαρία Κανδυλάκη για ένα 2ήμερο κινησιολογικό εργαστήριο με τίτλο: “Κυνηγώντας τη μύγα”.
Τόπος Διεξαγωγής:
Kentro the Lab
Α. Παπανδρέου 32, Αργοστόλι
Ημερομηνίες:
9 & 10 Ιουνίου 2018
18:00 – 21:00
Για πληροφορίες – Εγγραφές:
69448789186 – 6944581205
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Παρακαλείσθε οι ενδιαφερόμενοι όπως δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι και την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018.
Περιγραφή:
Με αφετηρία την Αθήνα ξεκινήσαμε ένα διήμερο κινητικό εργαστήριο, βασισμένο σε ότι έχουμε μάθει αυτά τα χρόνια της χορευτικής μας πορείας και φιλτραρισμένο μέσα από τα δικά μας μάτια, σώματα και αισθήσεις!
Σκοπός του εργαστηρίου αυτού είναι να ταξιδέψει σε πολλά διαφορετικά μέρη και να δώσει στους συμμετέχοντες αλλά και σ’ εμάς, τροφή για να συνεχίσουμε!
Το κάθε μας τρίωρο χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αποτελείται από απλούς κινητικούς συνδυασμούς και κινητικές οδηγίες. Σκοπός μας είναι η ενεργοποίηση του σώματος και η αντίληψη του εύρους της κινητικότητας και της τοποθέτησης, όλων των σημείων και των μελών του σώματος. Στη συνέχεια, με σημείο αναφοράς τον προσωπικό μας κύβο, θα οδηγηθούμε στο δεύτερο μέρος, ωθώντας τον καθένα να ξεφύγει από τις κινητικές του συνήθειες και να δοκιμάσει διαφορετικούς τρόπους και μορφές κίνησης.
Μπορείς να κυνηγήσεις τη μύγα; Σ’ ενδιαφέρει να την πιάσεις;;
Το εργαστήριο δημιουργήθηκε και παραδίδεται από τη Μαρία Κανδυλάκη και τη Μαρίνα Πινιατώρου. Απευθύνεται σε άτομα όλων των επιπέδων (αρχάριων-προχωρημένων) που είναι εξοικειωμένα με το σώμα τους και θέλουν να πειραματιστούν με τις δυνατότητές του. Δεν απαιτείται υψηλό επίπεδο τεχνικής σύγχρονου χορού αλλά προηγούμενη εμπειρία πάνω στην κίνηση είναι σημαντική. Ερασιτέχνες χορευτές, ηθοποιοί αλλά και όποιος έχει όρεξη για παιχνίδι και πειραματισμό είναι ευπρόσδεκτος!
Μαρία Κανδυλάκη
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986.Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας(ΤΕΙ Αθήνας) και της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής χορού Δ. Γρηγοριάδου. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό ως αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής αγωνιστικού επιπέδου και αργότερα με την τέχνη του χορού. Εργάζεται ως χορεύτρια,performer και δασκάλα χορού από το 2012. Είναι μέλος της ομάδας Λούνα Παρκ με έδρα την Αθήνα και το Βερολίνο με την οποία έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις σε Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής, Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης,14η Μέρα, ανοιχτό θέατρο πλατεία Κουμουνδούρου),Θεσσαλονίκη(Δημοτικό θέατρο Μ. Μερκούρη),Σύρος(Ακροποδητί),Χανιά(στούντιο "Oxo nou") και στο Βερολίνο(Uferstudios). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια στην Αθήνα, τη Βιέννη, το Βερολίνο και τη Κωνσταντινούπολη με δασκάλους και καλλιτέχνες όπως Anne Cooper Albright,Suzanne Muller Nelson, Frey Faust, Nicole Peisl, Ziya Azazi, Laurent Chetouane, Seol Jin Kim, Rudi van der Merwe,Trisha Brown Dance Co.κ.α. Εργάζεται ως δασκάλα σύγχρονου και κλασσικού χορού σε ερασιτεχνικές σχολές και συλλόγους με παιδιά και ενήλικες και συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα με μαθητές δημοτικών σχολείων στο Βερολίνο ως χοροπαιδαγωγός. Παρουσίασε τη πρώτη της χορογραφική δουλειά με τίτλο "long for revival" στο Κινητήρα τον περασμένο Δεκέμβρη στα πλαίσια του χορογραφικού residency για συνθέτες και χορογράφους που διοργάνωσαν η Θ.Δήτσα και ο J.Tornabene.
Μαρίνα Πινιατώρου
Γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά. Σπούδασε και αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2011. Έκτοτε έχει συνεργαστεί για διάφορες παραγωγές, με χορογράφους από την Ελλάδα και άλλες χώρες. Σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι Κοσμάς Κοσμόπουλος (Luna Park DanceCompany), Daniel Lommel (Αέναον Χοροθέατρο), Karine Saporta, Eliot Smith, Diana Theocharidis, Dora Sulzenko Hostova, Pas.Par.tu Dance Company. Έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια τεχνικής, αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης από αναγνωρισμένους χορευτές και χορογράφους όπως τους Lucinda Childs, Λίντα Καπετανέα και Josef Frucek, Χριστίνα Γουζέλη και Paul Blackman, David Zambrano, Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Michael Klien, Kitt Johnson, Renata Graziadei,Anne Cooper Albright, Toshiki Okada, Peter Savel κ.α. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει μπαλέτο και σύγχρονο χορό σε στούντιο και σχολές χορού και έχει παραδώσει σεμινάρια τεχνικής σύγχρονου χορού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε επίσης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Μπενάκη «Βλέποντας με τις αισθήσεις» για άτομα με μειωμένη όραση. Το 2015 παρουσίασε την πρώτη της χορογραφική δουλειά “ΑΣΘΥΕΠΣΟΝΗ”, ένα σόλο στα πλαίσια του φεστιβάλ VAULT OPEN SEPTEMBER 4. Αυτή τη στιγμή ζει και εργάζεται στην Αθήνα και πολλά όμορφα πράγματα βρίσκονται στο στάδιο της δημιουργίας!