Γιατί πρέπει να τρώμε περισσότερο κατεψυγμένο ψάρι -Οι διαφορές με το φρέσκο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 12:00

Γιατί πρέπει να τρώμε περισσότερο κατεψυγμένο ψάρι -Οι διαφορές με το φρέσκο

Το ψάρι είναι από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορούμε να φάμε.

Ωστόσο, είναι μια δύσκολη τροφή είτε να την βρεις και να την αγοράσεις είτε να την μαγειρέψεις.

Επίσης, είναι γενικά ένα ακριβό προϊόν, γι’ αυτό και δεν είναι κάτι που τρώμε αρκετά συχνά.

Ωστόσο, όταν ακούμε ψάρι, σκεφτόμαστε ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα με δροσερό κρασί ή ούζο!

Όλα εξαρτώνται από το ψάρι που επιλέγουμε να πάρουμε. Εδώ ξεκινά η συζήτηση για το κατεψυγμένο ψάρι.

Πριν μια δεκαετία, άρθρο της Washington Post σημείωσε το χαμηλό ίχνος του σε άνθρακα, την συχνά ανώτερη ποιότητα αλλά και την απροθυμία των πολιτών να αγοράσουν κατεψυγμένο ψάρι. 

Δέκα χρόνια μετά, έρχεται να ισχυριστεί ότι η πρόοδος της τεχνολογίας έχει αυξήσει την ποιότητά τους, που συχνά ξεπερνά τα φρέσκια ψάρια που αγοράζουμε από τα ιχθυοπωλεία και που βρίσκονται στον πάγο. 

Shutterstock
Shutterstock

Αν και θεωρούμε ότι υγιεινό είναι μόνο οτιδήποτε φρέσκο, με τα κατεψυγμένα ψάρια μειώνεις τα απόβλητα, είσαι καλύτερος με το περιβάλλον και δεν ξοδεύεις πολλά χρήματα.

Πλέον, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στη γεύση και στην υφή ενός φρέσκου και ενός κατεψυγμένου ψαριού.

Ακόμη, πολλές φορές το κατεψυγμένο ψάρι πωλείται για φρέσκο. Φυσικά, αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα καθώς μπορεί να εκτεθεί σε μόλυνση. Για παράδειγμα, ο σολομός Αλάσκας, όλο τον χρόνο, εκτός της περιόδου Ιουλίου-Αυγούστου, είναι κατεψυγμένος.

shutterstock
shutterstock

Όταν αγοράζεις ψάρια καλό είναι να έχεις μαζί σου ψυγειάκι ή να ζητήσεις σακούλα με πάγο, ώστε να εκτεθούν όσο το λιγότερο γίνεται στον αέρα και να μην ξεπαγώσουν.

Ακόμη, πολλές φορές, τα φρέσκα ψάρια έρχονται από άλλες περιοχές ή χώρες. Οπότε, τελικά το κατεψυγμένο ψάρι δεν είναι καθόλου κακή επιλογή και ίσως θα ήταν καλύτερα να το προτιμούμε.




00 inkefalonia general ad 300X250