Έρχεται το 32ο Φεστιβάλ Γυμναστικής Για όλους - Ο Σταύρος Μπασιαρδής μιλάει για την επιστροφή του μετά από δύο χρόνια
Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους Σπυριδούλα Αναλυτή και Χρήστο Λαμπράκη φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Γυμναστικής "Άννα Πολλάτου" Σταύρος Μπασιαρδής ο οποίος αναφέρθηκε:
Στην επιστροφή του Φεστιβάλ μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας του covid-19: « Επιστρέφει και το πιο σημαντικό από όλα, είναι ότι έχει να δώσει πολλά. Η πιο βασική παράμετρος του είναι ότι δεν κάνει διάκριση σε κανέναν και δίνει την δυνατότητα σε όλο τον κόσμο με τις δυνατότητες που έχει, ακόμα και με απλές ασκήσεις γυμναστικής σε συνδυασμό με χορογραφία και μουσική να παρουσιαστεί. Αυτά τα Φεστιβάλ είναι η έκφραση αυτών των ομάδων».
Στο Golden Age Gym Festival : « Υπάρχει επίσημη διοργάνωση και αυτό έχει σημασία και για τη χώρα ολόκληρη, όχι μόνο για το θεσμό τον δικό μας στην Κεφαλονιά, που λέγεται Ευρωπαϊκό Golden Age το οποίο αφορά αθλούμενους ηλικίας 50 ετών και άνω. Τώρα γίνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία μία κίνηση άνω των 50 και είμαστε στην ευχάριστη θέση σ αυτή την επιτροπή να είναι Έλληνας , ο Κώστας Πανταζής, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Γυμναστικής. Είναι αρκετά ευχάριστες οι εξελίξεις στον τομέα της μαζικής άθλησης μη αγωνιστικού χαρακτήρα και χαίρονται όλοι να συμμετέχουν σ αυτά τα Φεστιβάλ».
Στο 32ο Φεστιβάλ Γυμναστικής "Άννα Πολλάτου" « Δύο χρόνια υπήρχε μια γενικότερη απραξία στα πάντα και τεράστιο πρόβλημα στις μετακινήσεις από Ελλάδα και από εξωτερικό. Φέτος η κατάσταση ανακάμπτει , έχουμε συμμετοχές από το εξωτερικό, δεν είναι βέβαια όσες ήταν κάθε χρόνο γιατί υπάρχει ακόμα μια επιφυλακτικότητα και από όλη την Ελλάδα. Γίνεται μία επανεκκίνηση του Φεστιβάλ, κάτι που δεν γίνεται και σε άλλα φεστιβάλ της Ελλάδος, εμείς το παλέψαμε, θέλει πάρα πολύ δουλειά, και πιστεύω ότι τα καταφέραμε πολύ καλά δεδομένων των καταστάσεων. Ο σκοπός του φεστιβάλ είναι να μην μένει σε ένα σημείο, να μπορούν να παρουσιάζονται σε ανοιχτούς χώρους, όπως στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου, συνεργαζόμαστε άψογα με τον Δήμο και έχουμε και παιδιά στην Οργανωτική Επιτροπή που είναι από το Ληξούρι. Έχουμε επίσης μία καταπληκτική συνεργασία με τα Ομαλά, στα φραγκάτα και σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Μέρμηγκα» έχουμε πάντα ένα αποτέλεσμα καταπληκτικό. Στα Ομαλά, συνδυάζουν όσοι συμμετέχουν στο φεστιβάλ και την επίσκεψη στον Άγιο και στον Συνεταιρισμό της Ρομπόλας που είναι και χορηγός του Φεστιβάλ. Από το 1990 ταξιδεύουμε στο εξωτερικό σε όλα τα Φεστιβάλ εκπροσωπώντας την Ελλάδα με την ομάδα γενικής άθλησης της Κεφαλονιάς και ότι βλέπουμε ότι δεν ικανοποιεί τους αθλούμενους , εμείς δεν το εφαρμόζουμε. Οι ομάδες είναι ελεύθερες να κινηθούν κατά την παρουσία τους εδώ, έχουμε διάφορα δρώμενα για να χαλαρώνουμε τον κόσμο, δρουν αποσπασματικά, πέρα από την Κυριακή το πρωί που είναι η κεντρική εκδήλωση στο κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνη Τρίτση» που έχουμε το πάρτι στον Μακρύ Γιαλό».
Στην συμβολή του Φεστιβάλ Γυμναστικής στον Αθλοτουρισμό: «Πέρα από αυτούς που συμμετέχουν, έρχονται και πάρα πολλοί συνοδοί και πολύς κόσμος για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Αυτό συμβάλλει στο θέμα του Αθλοτουρισμού, που ο πρώτος επίσημος φορέας-σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην Ελλάδα που το ξεκίνησε το 1988, είναι ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Επτανήσων στην Κεφαλονιά. Είμαστε πρωτοπόροι, με το αρχαιότερο Φεστιβάλ της Ελλάδος και το μοναδικό διεθνές . Αυτό που κάναμε εμείς τόσα χρόνια,34 με 35, είναι αθλοτουρισμός, έρχεται ο κόσμος, να συμμετέχει, να γνωρίσει τα προϊόντα μας και βασικά να γνωρίσει σ αυτό τον παγκόσμιο χάρτη , την κουκίδα που λέγεται Κεφαλονιά».
Στην προβολή του Φεστιβάλ: «Πάντα υπήρχε κάλυψη από την κρατική τηλεόραση και εύχομαι και ελπίζω ότι θα έχουμε και φέτος. Το Φεστιβάλ της Κεφαλονιάς άλλωστε, έχει φύγει έξω και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδος, το γνωρίζουν και έχει χαρακτηριστεί ως Φεστιβάλ της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Στην Ενική Ομάδα Ανσάμπλ Γυναικών : « Είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε πάλι τη ρυθμική γυμναστική δυνατή πέρα και έξω από τα σύνορα της Ελλάδος . Είναι μία ομάδα που συμμετέχει η Μαριέττα Τοπολάι από την Κεφαλονιά που ξεκίνησε από νεάνις , τώρα είναι στην κατηγορία γυναικών και ακούσαμε πριν λίγο καιρό μετά από 20 χρόνια τον Εθνικό Ύμνο για την ρυθμική γυμναστική σε παγκόσμιο κύπελλο. Αυτό σημαίνει ότι ανακάμπτει η ομοσπονδία με τη νέα διοίκηση, βλέπουμε τα αποτελέσματα και είμαστε ευτυχείς που σε κάθε τέτοια μεγάλη επιτυχία της Ελλάδος , έχουμε και ένα παιδί δικό μας. Δεν είναι το πρώτο και ελπίζω να μην είναι και το τελευταίο. Γίνεται επίπονη και πάρα πολύ δύσκολη δουλειά και θέλει και μεγάλη θέληση από τους γονείς, το παιδί και την προπονήτρια τους την Μποζένα, που 40 χρόνια ακατάπαυστα δουλεύει στο χώρο αυτό».
Στο κάλεσμα για εθελοντές για το Φεστιβάλ: « φέτος λόγω όλων αυτών των καταστάσεων που βιώνουμε, υπάρχει μία αμηχανία σ αυτό το κομμάτι, ελπίζω να έρθουν τα παιδιά κοντά μας, γιατί σε ότι γίνεται σ αυτή τη μορφή ο εθελοντισμός είναι η βιτρίνα της εκδήλωσης».
Ακολουθεί το ηχητικός της συνέντευξης