Χρόνης Πολίτσης στον Inkefalonia 89,2: «Στην Κεφαλονιά υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν, βοηθούν και αγκαλιάζουν την αθλητική ιδέα»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 11:44

Χρόνης Πολίτσης στον Inkefalonia 89,2: «Στην Κεφαλονιά υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν, βοηθούν και αγκαλιάζουν την αθλητική ιδέα»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο προπονητής του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Χρόνης Πολίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην επιτυχία του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς Ιθάκης που πέρασε στα μπαράζ της Α2 που θα λάβουν χώρα τον Μάιο στο ΣΕΦ : «Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πετύχαμε νίκη και στα 3 παιχνίδια στην ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στο Ξυλόκαστρο. Τερματίσαμε στην 2η θέση με πρώτη την ομάδα του Ξυλόκαστρου και πετύχαμε τον στόχο μας να περάσουμε στα μπαράζ. Αν τα καταφέρουμε θα είναι για πρώτη φορά ομάδα από τα Ιόνια Νησιά στην Α2».

Στο Final Four του κυπέλου: « Πολύ πιθανόν να βρεθούμε και στο Final Four την Κυριακή 18 Μαρτίου για το κύπελλο στο οποίο θα συμμετάσχουμε για 2η συνεχή χρονιά. Στο οποίο θα συμμετάσχουν ομάδες της Α2 και Α1. Το Final Four θα διεξαχθεί στο Κουκούλι στην Πάτρα. Παράλληλα με το Final Four θα είναι και τα προκριματικά παμπαίδων –παγκορασίδων της Δυτικής Ελλάδος και για πρώτη φορά έχουμε συμμετοχή με εφτά μικρούς αθλήτριες και αθλητές μας».

Στο «φυτώριο» του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς Ιθάκης: «Εδώ και δύο χρόνια έχω ξεκινήσει ένα πρόγραμμα με μικρά παιδιά , το σωματείο μας έχει 24 παιδιά που ασχολούνται με την επιτραπέζια αντισφαίριση και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχουμε πλέον την πρώτη επίσημη παρουσία και συμμετοχή τους σε μικρές κατηγορίες. Στο Σωματείο πέρα από την εκπαίδευση και διοίκηση έχουμε καταφέρει να έχουμε 5 επίσημους διαιτητές σε Πανελλήνιο επίπεδο και τα παιδιά έχουν προετοιμαστεί ανάλογα .Στόχος μας είναι η συμμετοχή των παιδιών και όχι ο πρωταθλητισμός. Ο στόχος μου τα επόμενα χρόνια είναι τα παιδιά να μάθουν σωστά τους κανόνες και όταν θα φτάσουν 6η δημοτικού και 1η γυμνασίου, ευελπιστώ να «χτυπάμε» μετάλλια σε πανελλήνιο επίπεδο. Το άθλημα μας απαιτεί να ξεκινούν τα παιδιά από 5-6 χρονών .Έχουμε προετοιμάσει με τους συνεργάτες μου προτάσεις ως Σωματείο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και θα συνεργαστούμε με Τουρκία, Σερβία, Λιθουανία και Κύπρο για ένα μοντέλο προπόνησης δικό μου και Ευρωπαϊκού χαρακτήρα. Στόχος είναι όταν κάνεις εκμάθηση ενός αθλήματος να μη βασίζεσαι στον στόχο του αποτελέσματος, αλλά στην εκμάθηση, στην ποιότητα των δεξιοτεχνιών των παιδιών βάση της ηλικίας και κατάκτησης δεξιοτήτων στο πέρασμα του χρόνου. Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε ένα καλό «φυτώριο» παιδιών και ανθρώπων».

Στους επόμενους στόχους του: «Έχουμε καταθέσει δύο προτάσεις με τον συνεργάτη μου τον Χρήστο Γκούμα τον Διδάκτορα στην Νευροεπιστήμη με την εικονική πραγματικότητα στο Erasmus από την ΕΕ της τάξεως των 60 χιλιάδων ευρώ. Για το δικό μου «Πρόγραμμα Πολίτση» εκμάθησης επιτραπέζιας αντισφαίρισης για άτομα με εγκεφαλική παράλυση και για το πρόγραμμα «Καλύτερος τρόπος ζωής μέσω της επιτραπέζιας αντισφαίρισης» με τις 4 χώρες που προανέφερα. Έχουμε πολλές πιθανότητες να εγκριθούν αυτά τα προγράμματα και θα είναι χρηματοδότηση για το Σωματείο και πλέον για ένα επιστημονικό κομμάτι που φέρνουμε στην Κεφαλονιά. Ήδη μας έχουν κάνει πρόταση από τα Σκόπια για να συνεργαστούμε , οπότε εμπλεκόμαστε και σε ένα άλλο πρόγραμμα αθλητισμού με γυναίκες. Υπάρχει μία πηγή που μπορείς να τροφοδοτηθείς με χρήματα αν ασχοληθείς επιστημονικά. Κάτι που γίνεται πραγματικότητα από τη στιγμή ο Αντιδήμαρχος κ. Μινέττος μου έχει ανοίξει τους ορίζοντες λέγοντας μου ότι ετοιμάζει δεύτερο βοηθητικό γήπεδο είναι να κάνουμε με την ομάδα μου και τον ΑΣΕΑ το 2ο επιστημονικό κέντρο Αθλητικού που υπάρχει στην Ευρώπη. Το ένα είναι σε ομάδα ποδοσφαίρου στην Γερμανία. Οπότε μιλάμε για ένα project που θα συνεργάζεται με τα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο και θα τρέχουμε ένα πρόγραμμα μάθησης και βελτίωσης μέσω της εικονικής πραγματικότητας και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Θα φύγω λίγο από τους ΑΜΕΑ γιατί δέχομαι πόλεμο τον τελευταίο χρόνο παρ ότι είμαι και ταμίας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών, 24 Μαρτίου θα εκδικαστούν και τα ασφαλιστικά μέτρα τα οριστικά, οπότε αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο με το επιστημονικό κομμάτι στην δουλειά μου και τους αρτιμελείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δουλεύω με τους ΑμεΑ και έχω εστιάσει στον ΑΣΕΑ Κεφαλονιά Ιθάκη και στοχεύω να είμαι ο πρώτος προπονητής ΑμεΑ που θα βγάλει πρωταθλητές Ελλάδας αρτιμελείς και αυτό θα αποδείξει ότι η αναπηρία δεν είναι μόνο για τους ανάπηρους».

Στην 2η διεθνή διοργάνωση επιτραπέζιας αντισφαίρισης για άτομα με αναπηρίες στην Κεφαλονιά: « Το Τουρνουά είναι 28 Απριλίου, θα είμαι Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων και στις 24 έχουμε «Σχολή» που θα βγούν αυτοί που δίνουν παγκόσμια τις κατηγορίες στο άθλημα, γιατροί και τεχνικοί. Αυτή η «Σχολή», είναι η πρώτη που γίνεται μετά από 3 χρόνια σε όλο τον κόσμο. Οι χώρες θα ξεκινήσουν να έρχονται από τις 24, έχουμε περισσότερες συμμετοχές από πέρσι, θα έχουμε 150 και θεωρούμε ότι ήδη έχει καθιερωθεί και πιστεύουμε ότι του χρόνου που είναι και χρονιά Παρισιού πιστεύουμε ότι το τουρνουά θα αναβαθμιστεί και θα περάσει και στο 40άρι. Αν περάσει το 40νταρι, μιλάμε για 300-400 συμμετοχές και φτάνει 10 πόντους κάτω από το Πανευρωπαϊκό. Από του χρόνου ετοιμάζουμε πέραν των ΑμεΑ να φέρουμε και κάποια μεγάλη διοργάνωση των αρτιμελών, έχει γίνει συζήτηση για το παγκόσμιο των η το πανευρωπαϊκό των βετεράνων, που μπορεί να γίνει και μέσα στο καλοκαίρι».

Στην εδραίωση της Κεφαλονιάς ως σημείο ορόσημο για την επιτραπέζια αντισφαίριση:« Στην Κεφαλονιά υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν και συνεχίζει να έρχεται κόσμος και να εγγράφεται στο σωματείο. Βοηθούν και αγκαλιάζουν την αθλητική ιδέα. Αν έκανα κάτι μόνος μου, η προσπάθεια μου θα κατέπεφτε. Στόχος μου είναι αν εγώ πάθω κάτι, γιατί δεν πρόκειται να φύγω από την Κεφαλονιά, ό,τι εγώ έχω κάνει, να μείνει και να λειτουργήσει και να έχει συνέχεια. Η Κεφαλονιά για μένα έχει μια μεγάλη δεξαμενή εθελοντών και παιδιών , οι οποίοι δεν έχουν αξιοποιηθεί, γιατί δεν έχουν αξιολογηθεί σωστά. Θυμάμαι την πρώτη συζήτηση που έκανα με τους προσκόπους το 2018 όταν τους ρώτησα -παιδιά τι θέλετε να γίνετε;- και μου είπαν να κάνουν ένα επάγγελμα που να έχει λεφτά. Αυτό για μένα είναι κάτι άσχημο που μεταφέρουν οι μεγαλύτεροι στα παιδιά τους , γιατί ένα επάγγελμα που έχει λεφτά είναι και του Σταθμάρχη, που μπορεί να μην είσαι υπεύθυνος και μετά να θρηνούμε όλα αυτά τα θύματα. Για μένα πρέπει να κάνεις ένα επάγγελμα που να είσαι ικανοποιημένος και να ζεις ευχάριστα. Αυτό που κάνω εγώ από το πρωί ως το βράδυ δεν το βλέπω σαν αγγαρεία , είναι το χόμπι μου που με πλήρωνε κάποτε, αλλά τώρα μου είναι ποιο ευχάριστο για να βοηθήσω το Σωματείο. Δεν είμαι μόνος μου (σ.σ.: ονομάτισε όλους τους συνεργάτες του), ο Δήμαρχος Αργοστολίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και ότι έχω φέρει ως πρόταση την βλέπουν. Είμαστε όλοι μια «παλιοπαρέα» είναι το τραγούδι του Ζαμπέτα που με εκφράζει».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-14-3-2023?si=72af6c9eb0fa443a88e67a0a55037a62&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250