Πέντε νέα οχήματα στο ''οπλοστάσιο'' του Δήμου Αργοστολίου: «Ενισχύουμε την Πολιτική Προστασία. Θωρακίζουμε τον Δήμο μας έναντι των φυσικών καταστροφών»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 19:37

Πέντε νέα οχήματα στο ''οπλοστάσιο'' του Δήμου Αργοστολίου: «Ενισχύουμε την Πολιτική Προστασία. Θωρακίζουμε τον Δήμο μας έναντι των φυσικών καταστροφών»

Δήμος Αργοστολίου

 Ο Δήμος Αργοστολίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους δημότες την πρόσκτηση πέντε νέων οχημάτων υπέρ της Πολιτικής Προστασίας και έναντι της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών. Μέσα στα πλαίσια και τις δυνατότητες που παρέχει η πολιτεία, κινηθήκαμε εγκαίρως μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020» και πετύχαμε την απόκτηση νέου αναγκαίου εξοπλισμού, ο οποίος θα βοηθήσει τον Δήμο μας στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, αλλά και σε κάθε συμβάν φυσικής καταστροφής. Φαινόμενα που εντείνονται το τελευταίο διάστημα από τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η αρμόδια επιτροπή παραλαβής που ορίστηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεδρίασε σήμερα παρουσία όλων των μελών της, μετά από σχετική πρόσκληση του προέδρου της, προκειμένου να παραλάβει πέντε νέα οχήματα τα οποία θα ενισχύσουν το έργο της Πολιτικής Προστασίας σε σημαντικό βαθμό. Πιο συγκεκριμένα η επιτροπή παρέλαβε δύο ανοικτά πετρελαιοκίνητα φορτηγάκια με διπλή καμπίνα και με κίνηση στους  τέσσερις τροχούς, καθώς και τρία κλειστά αυτοκίνητα, τύπου SUV, τα οποία είναι ηλεκτροκίνητα και θα λειτουργήσουν ως οχήματα περιπολίας ειδικών συνθηκών με τετρακίνηση. Συνολικά η Πολιτική Προστασία, μία από τις πλέον κρίσιμες υπηρεσίες του Δήμου, θα ενισχυθεί με πέντε στιβαρά και αξιόπιστα οχήματα που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στο έργο της σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου που συνεισφέρουν με τα συνεργεία τους καθώς και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ευχόμαστε τα νέα οχήματα να είναι χρήσιμα στην αποστολή τους, να αποτρέψουν πολλές εκδηλώσεις πυρκαγιών και να ανακουφίσουν τον Δήμο μας από ενδεχόμενες καταστροφές που όλοι απευχόμαστε να συμβούν. Σε κάθε περίπτωση εργαζόμαστε με όλες τις παρεχόμενες δυνατότητες για τη θωράκιση του Δήμου μας και την ενίσχυση της πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων.

Από το γραφείο του Δημάρχου Αργοστολίου

DimArg 1DimArg 4DimArg 5DimArg 6DimArg 7DimArg 8DimArg 9DimArg 11DimArg 12DimArg 13DimArg 14DimArg 16

DimArg 19

DimArg 18DimArg 20DimArg 21DimArg 22




16122257999808197650 2

 

 

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250