Συνάντηση εργασίας Περιφερειάρχη και Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 18:06

Συνάντηση εργασίας Περιφερειάρχη και Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου

Θέματα ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου, κτιριακό και εξωστρέφεια απασχόλησαν τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τον Πρύτανη του Ιδρύματος σε συνάντηση εργασίας

 Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή και του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητή Ανδρέα Φλώρου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου 2024, στο γραφείο του Περιφερειάρχη στην Κέρκυρα.

Οι κ.κ. Τρεπεκλής και Φλώρος αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που αφορούν στην ανάπτυξη του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ ειδική μνεία έγινε για το φλέγον ζήτημα του κτιριακού. Συζητήθηκαν διάφορες επιλογές προκειμένου να προκριθούν οι κατάλληλες λύσεις τόσο για το θέμα της φιλοξενίας των τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου, όσο και της στέγασης των φοιτητικών εστιών. Πρόκειται ούτως ή άλλως για ζήτημα, το οποίο απασχολεί έντονα τη φοιτητική κοινότητα και τις Αρχές του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπως βέβαια και τον Περιφερειάρχη, ο οποίος έχει πολλές φορές εγκύψει στο συγκεκριμένο θέμα.

Ως προς την ανάπτυξη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Γιάννης Τρεπεκλής και Ανδρέας Φλώρος έθεσαν επί τάπητος θέματα που αφορούν στη στήριξη από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τόσο του εκπαιδευτικού, όσο και του ερευνητικού έργου του Ιδρύματος. Μεταξύ άλλων έγινε συζήτηση και για μια σειρά από υπάρχουσες προσκλήσεις, για τις οποίες το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ενδιαφέρεται και προτίθεται να συνεργήσει.

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, τέλος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη και για το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν ότι θα πρέπει να υπάρξουν ενέργειες προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία και των δύο φορέων με τους αντίστοιχους φορείς στην Κίνα, αλλά και ευρύτερα στην Άπω Ανατολή.




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250