Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Μία ημέρα σύμβολο για όλες τις γυναίκες που ήρθαν αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού, τον αντιμετώπισαν και συνέχισαν»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024 11:34

Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Μία ημέρα σύμβολο για όλες τις γυναίκες που ήρθαν αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού, τον αντιμετώπισαν και συνέχισαν»

Μήνυμα Δημάρχου Αργοστολίου για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού 

Η σημερινή ημέρα όπως και όλος ο μήνας Οκτώβριος έχουν την αποστολή της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης αλλά και της πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Στην Ελλάδα ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου που εμφανίζεται στις γυναίκες, καθώς κάθε χρόνο γίνονται περισσότερες από επτά χιλιάδες νέες διαγνώσεις. Ωστόσο, η ιατρική επιστήμη έχει φτάσει στο στάδιο όπου αν ο καρκίνος του μαστού διαγνωστεί εγκαίρως, οι επιτυχείς πιθανότητες αντιμετώπισης και θεραπείας του είναι συντριπτικά υπέρ μας. Γι’ αυτό δε θα πρέπει σε καμια περίπτωση να αμελείται η πρόληψη!

Με πολλή χαρά ενημερωθήκαμε ότι ο υπερσύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος, που δώρισε η κυρία Ρουμπίνα Λιοσάτου στο Νοσοκομείο του Αργοστολίου, είναι σε πλήρη λειτουργία. Πρόκειται το δίχως άλλο για ένα ισχυρό όπλο υπέρ της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Γι’ αυτό καλούμε όλες τις συμπολίτισσές μας να μην παραλείψουν τη χρήση του.

Παράλληλα, ο Δήμος μας διοργανώνει μέσα από τις υπηρεσίες του για μία ακόμη χρονιά, την 6η κατά σειρά, τον συμβολικό περίπατο ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Καλούμε όλους τους δημότες να συμμετέχουν σε αυτήν τη γιορτή ενημέρωσης και κινητοποίησης υπέρ του μηνύματος «Δύναμη μας είναι η πρόληψη».

Τέλος, προχωρήσαμε την Πέμπτη το βράδυ στη φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου, «Ο Κέφαλος» σε ροζ χρώμα, συμμετέχοντας έτσι με έναν ακόμη τρόπο στις δράσεις για την επικοινώνηση του ζητήματος στην κοινή γνώμη. Η φωταγώγηση του Θεάτρου μας αφιερώνεται σε όλες τις γυναίκες που ήρθαν αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού, τον αντιμετώπισαν και συνεχίζουν με τις ζωές τους.

Αξίζει λοιπόν σήμερα να μιλήσουμε όλοι γι’ αυτές τις γυναίκες. Μπορεί να μην έχουν αμφιέσεις σούπερ ηρώων αλλά είναι σούπερ ηρωίδες για τις οικογένειές τους, για τα παιδιά τους και φυσικά για τους εαυτούς τους! Σε αυτές είναι αφιερωμένη αυτή η μέρα. Τους ευχόμαστε να έχουν πάντοτε τη δύναμη να συνεχίζουν τον προσωπικό τους αγώνα με θάρρος και αισιοδοξία!

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου
Θεόφιλος Μιχαλάτος




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250