"Κυνηγώντας" τον ... Ναπολέοντα! (video)
Για άλλο ένα δημοτικό συμβούλιου, η έγκριση των μετακινήσεων του αντιδημάρχου τουρισμού Ευάγγελου Κεκάτου, προκάλεσαν ποικίλα σχόλια και έδωσαν... τροφή για αντιπαραθέσεις!
Διότι τούτη την φορά ήρθαν προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, οι μετακίνηση του αντιδημάρχου, ούτως ώστε να βρεθεί στις εκδηλώσεις για τα Γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας, αλλά και η συμμετοχή στις... «Πολιτιστικές διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης» και συγκεκριμένα τις περιοχές απο τις οποίες έχει περάσει ο μεγάλος Ναπολέων!
«Είναι πρόκληση να δαπανήσει ο Δήμος έστω και 1 ευρώ για να μπούμε σε αυτή την διαδρομή των πόλεων που έχουν σχέση με τον Ναπολέοντα» ήταν τα λόγια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλου Μιχαλάτου, ενώ ανάλογες αντιδράσεις «Να μην πάμε μόνο στα γενέθλια, να πάμε και στα βαφτίσια της εγγονής της Ελισάβετ» εξέφρασαν και άλλοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όπως ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης.
Παρακάτω ολόκληρο το βίντεο με το θέμα
https://www.youtube.com/watch?v=gEVBf46sNUY
Η θέση του Δήμου
ΘΕΜΑ: Με έγκριση του Δ.Σ. ο Κεκάτος στην Βρετανική Πρεσβεία
Με έγκριση του δημοτικού συμβουλίου της 14ης Ιουνίου, μετέβη στην Βρετανική Πρεσβεία Αθηνών ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων κ. Ευάγγελος Κεκάτος, προκειμένου να παραβρεθεί στον εορτασμό των γενεθλίων της Μεγαλειότατης Βασίλισσας Elizabeth II. Είχε προηγηθεί πρόσκληση από την Βρετανική Πρεσβεία, η οποία και έγινε αποδεκτή από το δημοτικό συμβούλιο.
Ο Πρέσβης Τζον Κίττμερ υποδέχτηκε εκατοντάδες καλεσμένους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν, εκτός των άλλων, τα κοστούμια του Εθνικού Θεάτρου από παραστάσεις έργων του μεγάλου Άγγλου δραματουργού Ουίλιαμ Σαίξπηρ, αφού ήταν μια βραδιά γιορτή και για την επέτειο των 400 χρόνων από το θάνατό του. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, ο επίσημος προσκεκλημένος της βραδιάς ήταν ο μεγάλος ερμηνευτής του θεάτρου και του κινηματογράφου Τζέρεμι Άιρονς.
Η αποδοχή της πρόσκλησης από την Βρετανική Πρεσβεία και η παρουσία του κ. Κεκάτου στην πρεσβευτική κατοικία ήταν ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού απέναντι στην Βρετανική Κοινότητα του νησιού μας και πράξη προώθησης και τουριστικής προβολής του νησιού μας σε μια αγορά που ολοένα και περισσότερο επιλέγει την Κεφαλονιά ως τουριστικό προορισμό.