Αποκαλυπτικός ο Κ. Μητσοτάκης στο βιβλίο του - Zήτησε απολύσεις στο Δημόσιο - Αιχμές στις προηγούμενες κυβερνήσεις (VIDEO)
Μεγάλο θόρυβο άρχισε από τώρα το νέο βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τίτλο "Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993", η παρουσίαση του οποίου έγινε σε ένα κατάμεστο χώρο με περισσότερο από 2.000 άτομα να την παρακολουθούν.
Το βιβλίο υπογράφεται από συντακτική επιτροπή, επικεφαλής της οποίας είναι ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, ενώ τον πρόλογο υπογράφει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μία φορά δεν χάρισε τα λόγια του και δήλωσε πως η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική εάν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνησή του, ενώ άφησε σοβαρές αιχμές κατά των πολιτικών που ακολούθησαν τόσο ο Μιλτιάδης Έβερτ όσο και ο Κώστας Καραμανλής.
Συγκεκριμένα, δήλωσε πως μετά την πτώση της κυβέρνησής του, η χώρα δεν ξαναβρήκε ποτέ το δρόμο της και πως στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας από κόμμα ανοιχτής έκφρασης επικράτησαν οι λαϊκίστικες απόψεις που εξέφραζε η εσωκομματική του αντιπολίτευση.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως παρά τις προειδοποιήσεις του, ο δανεισμός της Ελλάδας συνεχίστηκε και κορυφώθηκε στη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του 2000, λέγοντας μάλιστα πως άφθονο και φθηνό χρήμα έφτασε στα χέρια ανεύθυνων κυβερνήσεων.
Όπως τόνισε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα έχει τις ρίζες του πριν 30 χρόνια, όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία το 1981 με την πολιτική "Τσοβόλα δωσ' τα όλα".
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κυβέρνηση Σημίτη την πρώτη τετραετία λέγοντας πως είχε μεταρρυθμιστικό όραμα και στόχο την είσοδο της χώρας στη νομισματική ένωση, αλλά όπως σημείωσε χαρακτηριστικά έκανε λόγο για "μισή προσπάθεια που έκανε ο Σημίτης.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «με τους ρυθμούς που βαδίζουμε σήμερα η χώρα δεν θα βουλιάξει αλλά η ανάκαμψη θα αργήσει πολύ να έρθει. Χρειαζόμαστε λοιπόν μεγαλύτερη ταχύτητα, δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε ούτε μία μέρα. Χρειαζόμαστε άθροιση δυνάμεων και ένα ελάχιστο εθνικής ομοψυχίας. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη μαζί, χωρίς αντεγκλήσεις, χωρίς να μας απασχολούν θέματα που δεν έχουν ουσία. Κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις του έθνους».
Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι κρίσιμο να προχωρήσουν ταυτόχρονα ο δραστικός περιορισμός του κράτους και η μείωση της γραφειοκρατίας» για να συμπληρώσει πως «δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι θα κάνουμε εξυγίανση του δημοσίου χωρίς να κάνουμε απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους».
newsit