Φανταστικά κρουασανάκια τυριού από την Σία Λαδά!
Υλικά:
150 γραμμ.
Γάλα
2 αυγά, 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ ζάχαρη, 1 κ.σ γιαούρτι
2 κ.γ αλάτι , 450 γραμμ. Αλεύρι
50 γραμμ.
Βούτυρο, 300 γραμμ. Τυρί τριμμένο (της επιλογής σας)
Εκτέλεση:
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το γιαούρτι, και σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βούτυρο, αυτό θα το δουλέψουμε στο τελικό στάδιο στην ζύμη μας. Ζυμώνουμε και τελευταίο υλικό προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, συνεχίζουμε το ζύμωμα ώστε να απορροφήσει η ζύμη μας το βούτυρο πρέπει να έχουμε μια αφράτη ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη μας, με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Κόβουμε την φουσκωμένη ζύμη μας σε δυο μέρη ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλο, και κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια. Πάνω σε κάθε τρίγωνο βάζουμε το τριμμένο τυρί( Φέτα, γραβιέρα η επιλογή δική σας) και τυλίγουμε σε ρολάκι, τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν. Χτυπάμε έναν κρόκο αυγού και μια κουταλιά του γλυκού γιαούρτι, και με το μίγμα αυτό περνάμε τα κρουασανάκια , πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Γίνονται φανταστικά! Ένα τέλειο σνάκ αλλα και ένα τέλειο κολατσιό στο σχολείο για τα παιδιά.
Η τέλεια ζύμη για κρουασάν!
Καλή απόλαυση!