Μεθυσμένα φραουλένια νηστίσιμα πιττάκια από την Σία Λαδά
Λαχταριστά μεθυσμένα νηστήσιμα που μυρίζουν παραδοσιακό Ελληνικό σπίτι!
Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για τις μέρες της Σαρακοστής! Χωρίς σιρόπι, όμως όσοι θέλουν τα σιροπιάζουν και αντι για ζάχαρη άχνη μπορούν να χρησιμοποιήσουν ινδοκάρυδο, η άχνη μαζί με κανέλα.
Υλικά :
1 ποτήρι μπύρα
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
700 γραμμ. Κόκκινη φαρίνα
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ, μαρμελάδα φράουλα για την γέμιση
Ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες, ½ ποτήρι ζάχαρη , ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση :
Σε ένα μπόλ βάζουμε την μπύρα, το λάδι τον χυμό το ξύσμα πορτοκαλιού και την ζάχαρη ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά , στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ, δουλεύουμε πολύ καλά την ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μικρές μπαλίτσες , ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε μικρή πιτούλα στην παλάμη μας, γεμίζουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας, ( εγώ χρησιμοποιώ φράουλα ) και κλείνουμε την κάθε πιτούλα. Ψήνουμε σε λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί μας στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Νηστίσιμο γλυκάκι και υγιεινό!
Καλή απόλαυση!