Πεντανόστιμο ψωμάκι με αλεύρι ολικής άλεσης και λευκό από την Σία Λαδά!
Υλικά :400 γραμμ. Αλεύρι ολικής αλεσης
600 γραμμ. Αλεύρι γ.ο.χ
25 γραμμ. Νωπή μαγιά η 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
16 γραμμ. Αλάτι
3-4 κ.σ λάδι
650 γραμμ. Νερό χλιαρό
Εκτέλεση :
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα δύο είδη αλευριού μια μικρή ποσότητα από το κάθε ένα, την μαγιά και λίγο από το νερό.
Ώστε να έχουμε έναν χυλό παχύρευστο , ανακατεύουμε καλά κάνοντας ενα προζύμι, και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ωρίτσα περίπου.
Στην συνέχεια σε άλλο μπόλ μεγαλύτερο, βάζουμε το υπόλοιπο από τα αλεύρια το νερό , αλάτι και το λάδι ανακατεύουμε και προσθέτουμε
Το προζύμι μας, ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε την ζύμη μας σκεπασμένη περίπου μια ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε ογκο.
Στην συνέχεια πλάθουμε ένα καρβελάκι η αν θέλουμε δυο , χωρίζουμε την ζύμη μας σε δύο μέρη. Σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε να φουσκώσει γύρω στα 30 με 40 λεπτά.
Ψήνουμε σε λαδωμένη φόρμα η λαμαρίνα στους 200 βαθμούς για 40 με 60 λεπτά , αφού προηγουμένως ψεκάζουμε την επιφάνεια με νερό και χαράζουμε.
Απολαύστε το όπως επιθυμείτε!