Αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή μαρμελάδα φράουλα από την Σία Λαδά!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024 08:49

Αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή μαρμελάδα φράουλα από την Σία Λαδά!

Μια αγαπημένη μαρμελάδα ακρως καλοκαιρινή!  Γευστική! Αρωματική!

Με το πάντρεμα της βανίλιας και του κονιάκ που την απογειώνει πραγματικά!

Υλικά :

1 κιλό φράουλες
800 γραμμ. Ζάχαρη
½ φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1 κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή, μισό μήλο τριμμένο
Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες , σε πολλά νερά μετά αφαιρούμε το  κοτσανάκι τους,   τις κόβουμε σε 4 μέρη   προσθέτουμε την ζάχαρη την βανίλια το κονιάκ και το τριμμένο μήλο τις αφήνουμε στην κατσαρόλα 5 ώρες να βγάλουν   το σιρόπι τους. Στην συνέχεια βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία   συγχρόνως ξαφρίζουμε , κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε ολη νύχτα και την επομένη   το πρωί ξαναβράζουμε γύρω στα 10 με 15 λεπτά προσθέτοντας το διάστημα αυτό το χυμό του λεμονιού. Την φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα , κλείνουμε καλά το καπάκι και  γυρίζουμε ανάποδα το βαζάκι, (ετσι γίνεται σωστή κονσερβοποίηση (το τριμμένο μήλο το προσθέτουμε μέσα στην μαρμελάδα μας , επειδή περιέχει πηκτίνη , δένει τέλεια την μαρμελάδα μας, εγώ χρησιμοποιώ πάντα τριμμένο μήλο σε όλες τις μαρμελάδες αλλά και γλυκά του Κουταλιού).

Την απολαμβάνετε στο πρωινό σας, στο γιαούρτι σας, αλλά και σε πάρα πολλά γλυκά, όπως πάστα Φλώρα, τσιζ κέικ, τούρτες, κέικ…

Επιλογές υπάρχουν πολλές!

Καλή σας απόλαυση!

IMG 1353IMG 1360 2IMG 1364 2IMG 1369

 

              




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250