Θεϊκή τούρτα με γεύση Βανίλια, μπισκότο όρεο και πραλίνα φουντουκιού από την Σία Λαδά!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2024 08:36

Θεϊκή τούρτα με γεύση Βανίλια, μπισκότο όρεο και πραλίνα φουντουκιού από την Σία Λαδά!

Μια τούρτα βελούδινη και γευστική!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι κόκκινη φαρίνα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
2 κρέμες ζαχαροπλαστικής με γεύση   βανίλια
5 φλιτζάνια γάλα φρέσκο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ:
1 φακελάκι Σαντιγύ με γεύση βανίλια
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
2 ποτήρια νερό, 1 ποτηράκι του κρασιού καφέ φιλτρου
1 ποτήρια ζάχαρη, 3 κ.σ λικέρ frangelico, η κάποιο λικέρ με γεύση σοκολάτας
μπισκότο τριμμένο ορεο   1 πακέτο ( για την κρέμα μας, και την διακόσμηση)
1 βαζάκι πραλίνα φουντουκιού   (μερέντα)    ( για την επάλειψη στο παντεσπάνι)

IMG 1469 2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι μας, χτυπάμε καλά τα Ασπράδια μαρέγκα στην συνέχεια χτυπάμε τους Κρόκους με την ζάχαρη βανίλιες, το ξύσμα, Και εναλλάξ το αλεύρι με το ασπράδι, βουτυρώνουμε Το ταψί μας και ψήνουμε το παντεσπάνι για μισή ωρίτσα περίπου. Χτυπάμε την κρέμα μας με το γάλα ώστε να σφίξει, και έχουμε έτοιμο και το σιρόπι μας.
Για το παντεσπάνι ( που το έχουμε κόψει στα δύο η στα τρία μέρη ) παίρνουμε την μια φέτα από το παντεσπάνι την σιροπιάζουμε , απλώνουμε μια στρώση πραλίνας, στην συνέχεια απλώνουμε την κρέμα ρίχνουμε το τριμμένο μπισκότο στην κρέμα, τοποθετούμε την άλλη φέτα από το παντεσπάνι, σιροπιάζουμε , πραλίνα , την κρέμα το τριμμένο μπισκότο , και από πάνω απλώνουμε την Σαντιγύ μας ( χτυπάμε 1 φακελάκι Σαντιγύ Γιώτης με το Γάλα μέχρι να στέκεται).

Γαρνίρουμε με κερασάκια και τριμένο μπισκότο   από πάνω αλλά και στα πλάγια της τούρτας μας, προσθέτουμε και μερικά ολόκληρα μπισκοτάκια.

Καλή απόλαυση!

IMG 1470 2IMG 1475 3IMG 1514IMG 1515 2




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250