Παραδοσιακό αρνάκι στην γάστρα με πατάτες από την Σία Λαδά!
Ένα παραδοσιακό πιάτο σε ένα γιορτινό η κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι σκέτο λουκούμι!
Υλικά
: 2 με 3 κιλά αρνάκι
6-7 πατάτες, αλάτι πιπέρι
Ρίγανη, 1 κ.σ ξύδι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό 2 λεμονιών, 3 κ.σ μουστάρδα
3 σκελίδες σκόρδο, λίγο νεράκι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τα κομμάτια του αρνιού και τα αλατοπιπερόνουμε, προσθέτουμε
το λάδι την μουστάρδα , το λεμόνι ξίδι, την ρίγανη το σκόρδο
ψιλοκομμένο, και τρίβουμε πολύ καλά το κρέας ώστε όλα τα υλικά να πάνε
παντού ακόμα και στα ποιο δύσκολα σημεία.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και προσθέτουμε αλατοπίπερο, μουστάρδα
λεμόνι και την ρίγανη ανακατεύουμε καλά, στρώνουμε τις πατάτες στην
γάστρα και από πάνω τοποθετούμε το κρέας, προσθέτουμε λίγο νεράκι
και συμπληρώνουμε ακόμα λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε την γάστρα μας,
αν δεν εχουμε γάστρα χρησιμοποιούμε ταψί το οποίο σκεπάζουμε με
αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για μισή ώρα.
μετά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το
φαγητό μας για 2 ώρες ακόμη.
Καλή απόλαυση!