Πως συντηρούμε τις Πισίνες Προκάτ ;
Οι πισίνες προκάτ είναι η συντομογραφία του όρου ‘Προκατασκευασμένες πισίνες. Οι πισίνες δηλαδή που είναι είτε πολυεστερικές είτε από μεταλλικά πάνελ. Η κατασκευή τους είναι σχετικά εύκολη και δεν χρειάζεται άδεια εφόσον την κάνεις υπέργεια στο ένα μέτρο από το έδαφος, με εμβαδό μέχρι 50 τετραγωνικά μέτρα και με μέγιστο βάθος στα 1,40 μέτρα. Η συντήρηση μιας προκάτ πισίνας είναι μια ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση, αλλά πρέπει να είσαι σχολαστικός και να την κάνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Συντήρηση Πισίνας Προκάτ
Τη συντήρηση πισίνων προκάτ μπορείς να την κάνεις με τους ακόλουθους τρόπους:
1) Η συντήρηση της προκάτ πισίνας θα αρχίσει από την κατασκευή της, Το Α και το Ω μιας καλής συντήρησης είναι να εξασφαλίσεις ότι η πισίνα σου θα έχει πιστοποιημένα υλικά και μεταλλικά πάνελ. Αυτό θα το εξασφαλίσεις σε συνεννόηση με την εταιρία που θα κάνει την εγκατάσταση της προκάτ πισίνας. Αν επιλέξεις πισίνα προκάτ με μεταλλικά πάνελ πρέπει αυτά να είναι εξαιρετικής ποιότητας για να μην έχεις προβλήματα στο μέλλον με οξειδώσεις.
2) Στην περίπτωση που θες να εγκαταστήσεις πισίνα προκάτ σε όροφο η ταράτσα πρέπει να καλέσεις μηχανικό απαραίτητα να κάνει μελέτη για τη στατική επάρκεια του κτιρίου.
3) Δεν πρέπει να αδειάζεις τις πισίνες προκάτ τελείως τον χειμώνα για να αποφύγεις το φαινόμενο της συστολής και διαστολής των πάνελ που οδηγεί σε σπασίματα.
4) Πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις συμφωνητικό συντήρησης με το τεχνικό συνεργείο καθαρισμού πισίνας που θα κάνει την εγκατάσταση και να καθαρίζει τα φίλτρα από τις πισίνες προκάτ. Επίσης μαζί με τον καθαρισμό των φίλτρων πρέπει να τοποθετεί και ειδικές ταμπλέτες για καθαρισμό του νερού.
5) Μπορείς να εγκαταστήσεις συστήματα αυτοματισμού. Μπορείς να εγκαταστήσεις αυτόματο σύστημα ρύθμισης PH & χλωρίου . Σε περίπτωση πάλι που θέλεις να εγκαταστήσεις πισίνα χωρίς χλώριο υπάρχει και η εναλλακτική της κατασκευής πισίνας με ιόντα μαγνησίου. Θα έχεις καλύτερη ποιότητα νερού, αλλά θα χρειάζεται πιο τακτικός καθαρισμός φίλτρων. Η απολύμανση του νερού της πισίνας γίνεται μέσω της παραγωγής χλωρίου από σύστημα ηλεκτρόλυσης άλατος. Αποφεύγουμε έτσι τους ερεθισμούς στο δέρμα και στα μάτια, δεν υπάρχει καν οσμή χλωρίου, η συντήρηση της πισίνας γίνεται ευκολότερη καθώς δεν απαιτείται καθημερινή μέτρηση χλωρίου και έλεγχος χλωρίου στην πισίνα και επιτυγχάνεται συνεχή παραγωγή χλωρίου με προσθήκη άλατος μια φορά τη σεζόν.
6) Δεν αφήνεις επίσης ποτέ χαμηλή τη στάθμη του νερού γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στις αντλίες.
7) Η ρύθμιση του pH του νερού πρέπει να είναι αυστηρά μεταξύ 7,2 με 7,6. Η συγκεκριμένη μονάδα μέτρησης είναι δείκτης της οξύτητας του νερού και είναι απαραίτητο να διατηρείται σταθερό για αποφυγή θολερότητας του νερού από διάφορες χημικές αντιδράσεις. Διαφορετικά, το υψηλό PH μπορεί να προκαλέσει την εικόνα θολής πισίνας.
8) Για να αποφύγεις διάφορες ανεπιθύμητες χημικές αντιδράσεις από τα βακτήρια που αναπτύσσονται στις πισίνες πρέπει να κάνεις ανά περίπου 15-20 ημέρες τη λεγόμενη χλωρίωση shock. Με αυτή τη μέθοδο προσθέτεις χλώριο σε μορφή σκόνης το οποίο έχει αντιμικροβιακή δράση. Με τη χλωρίωση shock αυξάνεται ταχύτατα το επίπεδο χλωρίου στην πισίνα.
Website : Pisinahellas.gr