Σταφύλι σουλτανίνα γλυκό του κουταλιού από την Σία Λαδά
Με το φίνο άρωμα της αρμπαρόριζας!
Υλικά :
2 κιλά σταφύλια σουλτανίνα
1 κιλό ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
200 γραμμ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
Χυμό ενός λεμονιού, 2-3 φύλλα αρμπαρόριζα, 1 βανίλια
Εκτέλεση :
Πλένουμε πολύ καλά τα σταφύλια μας, τις καλές γερές ρώγες τις διαχωρίζουμε από τις χαλασμένες, τις πλένουμε πολύ καλά και στραγγίζουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το σταφύλι προσθέτουμε την ζάχαρη, το νερό και την αρμπαρόριζα, αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει το γλυκό μας, έως ότου δέσει καλά. Στο τέλος προσθέτουμε στο γλυκό μας τα αμύγδαλα που έχουμε καβουρδίσει, την βανίλια μας και τον χυμό λεμονιού, βράζουμε για 2’-3’ κατεβάζουμε από την φωτιά και αφού κρυώσει το γλυκό μας το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Αγαπημένο γλυκό του κουταλιού και άριστο συνοδευτικό στο γιαούρτι μας, αλλά και στο παγωτό μας!!!
Καλή απόλαυση !