Φανταστικές αλμυρές κρέπες με ζαμπόν και τυρί από την Σία Λαδά!
Υλικά:
2 αυγά, 90 γραμμ.
Αλεύρι λίγο αλάτι
30 γραμμ. Βούτυρο λιωμένο
240 γραμμ. Γάλα χλιαρό, 1 βανίλια
(για την γέμιση, ζαμπόν τυρί)
Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα το βούτυρο αλάτι, την βανίλια και το αλεύρι, δουλεύουμε πολύ καλά το μίγμα , ώστε να έχουμε έναν ωραίο απαλό χυλό. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για μισή ωρίτσα. Στην συνέχεια, ζεσταίνουμε το τηγάνι μας, βουτυρώνουμε με βούτυρο και προσθέτουμε λίγο από το μίγμα, κινούμε το τηγάνι ώστε το μείγμα να καλύψει γείρω γύρο τα τοιχώματα, κατά τον ιδιο τρόπο συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα. Γεμίζουμε τις κρέπες μας με τυρί και ζαμπόν τυλίγουμε και απολαμβάνουμε! (μπορούμε να τις γεμίσουμε με μπέικον σοταρισμένο η γαλοπούλα αλλά και με σοταρισμένα μανιτάρια ιδανικές για μπουφέ)
Καλή απόλαυση!