Σιρτζίρτζουλα Κεφαλονιάς από την Σία Λαδά!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 09:00

Σιρτζίρτζουλα Κεφαλονιάς από την Σία Λαδά!

Υλικά : 400 γραμμ. Αλεύρι

Λίγο αλατάκι

1 βανίλια

3 κ.γ μέλι

150 γραμμ. Ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί η λευκό

1 κοφτό κ.γ κανέλα και λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά μας, το λάδι αλάτι, βανίλια το μέλι Το κρασί την κανέλα και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μας Ζυμώνουμε τα υλικά μας, αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί περίπου μια ωρίτσα και πλάθουμε μπαστουνάκια τα οποία πατάμε Ελαφρώς , ώστε στο τηγάνισμα να βγουν τραγανά .

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ροδίζουν και από τις δύο πλευρές τα Βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και όπως είναι ζεστά τα Ραντίζουμε με ανθόνερο. Είναι ένα παραδοσιακό σνακ Κεφαλλονίτικο ,ένα υγιεινό σνακ για κολατσιό που έφτιαχναν οι παλιότεροι.

Καλή απόλαυση!

3b2ab52a81021687890918f10669f066 XL188348287 849997735897654 6448010964028690261 n




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250