Τυροπουροπανδαισία με σπιτικό φύλλο από την Σία Λαδά
Ένα πεντανόστιμο φαγάκι, ελαφρύ και αφράτο, που δεν θα σας κάνει καρδιά να σταματήσετε στο πρώτο κομμάτι….
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
400 γραμμ. αλεύρι
2 κ.σ ξίδι, αλάτι
1 ½ ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
½ ποτηράκι του κρασιού λάδι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
400 γραμμ. τυρί τριμμένο γκούντα
2 φακελάκια πουρέ
6 φέτες μπέικον
4 πιπεριές κόκκινη, πράσινη, πορτοκαλί και κίτρινη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ετοιμάζουμε το φύλλο μας, δουλεύοντας τα υλικά μας ώστε να έχουμε μια αφράτη μαλακή ζύμη. Έχουμε λαδώσει το ταψί μας και απλώνουμε το φύλλο, στη συνέχεια απλώνουμε πάνω στο φύλλο τον μισό από τον πουρέ μας, πάνω από τον πουρέ το μισό τυρί, συνεχίζουμε με το μπέικον και τις πιπεριές (τα οποία έχουμε σοτάρει στο τηγάνι με λίγο λαδάκι) συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο πουρέ, τυρί, μπέικον, πιπεριές. Γυρίζουμε το φύλλο μας και στρίβουμε σε κόθρο γύρω στο ταψί και το λαδώνουμε.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει το τυρί και το φύλλο.
Καλή απόλαυση!