Πεντανόστιμο και τραγανό ψωμάκι στην γάστρα από την Σία Λαδά!
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
680 ml νερό χλιαρό
2 κ.σ λάδι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά η 50 γραμμ. Νωπή μαγιά
1 κ.γ κοφτή ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα τα υλικά μας Το αλεύρι ,μαγιά ( αν χρησιμοποιήσουμε νωπή μαγιά την διαλύουμε Πρώτα) αλάτι, λαδάκι, ζάχαρη , έτσι ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά Για την ζύμη μας, στην συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ μας με μία Μεμβράνη και αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο , αν το έχουμε Ετοιμάσει το βράδυ το αφήνουμε όλη νύχτα και το πρωί βγάζουμε Το ζυμαράκι μας, στην συνέχεια πάνω σε αλευρωμένο πάγκο κάνουμε Διπλώματα από έξω προς τα μέσα προσθέτουμε και αλευράκι αν Χρειασθεί. Έχουμε ανάψει τον φούρνο μας στους 250 βαθμούς να κάψει η γάστρα Σκεπασμένη με το καπάκι της. Βγάζουμε την γάστρα από τον φούρνο Και τοποθετούμε μέσα το καρβελάκι ( μπορούμε να κάνουμε και 2 Καρβελάκια χωρίζοντας το ζυμάρι μας). Ψήνουμε για 30 λεπτά , μετά τα 30 λεπτά ξεσκεπάζουμε την γάστρα Και ψήνουμε άλλα 30 λεπτά για να έχουμε μια όμορφη τραγανή Κόρα. Ψήνουμε πάντα με τα διπλώματα προς τα πάνω αν θέλουμε Το χαράζουμε και το πασπαλίζουμε με σουσαμακι πριν το ψήσουμε. Ένα πεντανόστιμο ψωμάκι που δεν χρειάζεται ζύμωμα! Απλά όλη την δουλειά θα την κάνει ο φούρνος μας!
Καλή απόλαυση!