Φανταστικό σάμαλι πολίτικο με κρέμα πατισερί από την Σία Λαδά!
Υλικά :
2 φλιτζάνια του τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα2 φλιτζάνια του τσαγιού γιαούρτι
1 κ.γ μαστίχα αλεσμένη, 2 βανίλιες
Για το σιρόπι :
4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
Φλούδα από πορτοκάλι και λεμόνι
1 σφινάκι χυμό λεμονιού, 1 ξύλο κανέλας
λίγο βούτυρο λιωμένο για την επιφάνεια του γλυκού μας, αφού ψηθεί αλλά και λίγο το περνάμε πριν το ψήσιμο. Κατά προτίμηση φρέσκο για να δώσει ολο το άρωμα του.
Για την κρέμα :
1 λίτρο γάλα, 80 γραμμ. Κορν φλάουρ
80 γραμμ. Ζάχαρη , 4 κρόκους αυγών, 1 βανίλια
50 γραμμ. βούτυρο
Για την σαντιγύ:
1 φάκελο garni ζαχαροπλαστικής
1 φλιτζάνι γάλα
Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας, το σιμιγδάλι την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ το οποίο εχουμε διαλύσει στον χυμό πορτοκαλιού, το γάλα το γιαούρτι, την μαστίχα και τις βανίλιες. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το μείγμα, ραντίζουμε με το Λυόμενο βούτυρο την επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η Επιφάνεια. Έχουμε ετοιμάσει από πριν το σιρόπι μας, βράζουμε για 15 λεπτά περίπου τα υλικά μας και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφού βγάλουμε το γλυκό μας από τον φούρνο, περνάμε με πινέλο άλλη μια φορά με το λιωμένο βούτυρο, και αφού κρυώσει λίγο το σιροπιάζουμε. Αφού τραβήξει όλο το σιρόπι απλώνουμε την κρέμα την οποία έχουμε ετοιμάσει πριν, ( εχουμε βάλει το γάλα στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ηχούμε χτυπήσει πολύ καλά τους κρόκους με την ζάχαρη, και το μείγμα αυτό το προσθέτουμε στο γάλα , προσθέτουμε την βανίλια το βούτυρο και το κορν φλάουρ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας). Τελειώνουμε με την σαντιγύ την οποία απλώνουμε πάνω από την κρέμα, έχουμε χτυπήσει garni με το γάλα.
Γαρνίρουμε με κερασάκια και κανέλα! Το απολαμβάνουμε μα παγωτό καϊμάκι!
Καλή απόλαυση!