Σοκο… καστανοκόλαση από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024 08:18

Σοκο… καστανοκόλαση από την Σία Λαδά

Ένα ιδιαίτερο εύκολο λαχταριστό γεμιστό κέικ με κάστανο και σοκολάτα με άρωμα και γεύση από χειμώνα.

Υλικά :

200  γραμμ.  Βούτυρο
250  γραμμ.  Ζάχαρη,  4 αυγά
Ξύσμα  από  ένα  πορτοκάλι
50  γραμμ.  Γάλα, 3  βανίλιες
350  γραμμ.  Αλεύρι  κοκκινη  φαρίνα
1 φακελάκι  μπέικιν  πάουντερ  , λίγο  αλάτι

Για  την  γέμιση :

20  κάστανα,  80 γραμμ.  Σοκολάτα  κουβερτούρα,  ξύσμα  πορτοκαλιού
200 γραμμ.  Κρέμα  γάλακτος,  4 κ.σ  αλεύρι  κόκκινη  φαρίνα

Για  την  σάλτσα  σοκολάτας :

120  γραμμ.  Σοκολάτα  κουβερτούρα
1 κ.γ  ζάχαρη  άχνη,  5 κ.σ  γάλα

Εκτέλεση :

Βράζουμε  τα  κάστανα  πρώτα  και  αφού  κρυώσουν τα  καθαρίζουμε  καλά. Δεν  τα  πολτοποιούμε  τελείως  απλά τα πατάμε  με ένα  πιρούνι. Στο  μίξερ  δουλεύουμε  το  βούτυρο  με  την  ζάχαρη,    στην  συνέχεια  τα  αυγά ενα  ένα,  προσθέτουμε  τις  βανίλιες  και  το  ξύσμα  πορτοκαλιού,  το  αλάτι το  γάλα   και  τέλος  το  αλεύρι  με  το  μπέικιν  πάουντερ  το  οποίο  έχουμε Κοσκινίσει. Ετοιμάζουμε  και  την  γέμιση,  παίρνουμε  τα  τριμμένα  κάστανα,  προσθέτουμε το  αλεύρι  ,  το  ξύσμα  πορτοκαλιού,  και  το  μίγμα  της  σοκολάτας,  που εχουμε  ετοιμάσει,  με  την  κρέμα  γάλακτος  την  άχνη  και  το  γάλα. Ανακατεύουμε  τα  τριμμένα  κάστανα  με  το  σοκολατένιο  μείγμα  ώστε  να ενσωματωθούν. Βουτυρώνουμε  την  φόρμα  του  κέικ,  και  αδειάζουμε  το  μισό  από  το κίτρινο  μίγμα  συνεχίζουμε    με  την  γέμιση  του  κάστανου  και  της σοκολάτας,  και  τελειώνουμε  με  το  υπόλοιπο    κίτρινο  μίγμα. Ψήνουμε  το  κέικ στους  180  βαθμούς  σε  αντιστάσεις  για  μια  ώρα, αφού  κρυώσει  καλά  το  κέικ  μας,  το  περιχύνουμε  με  την  υπέροχη σάλτσα  σοκολάτας    που  θα  το  απογειώσει  ακόμη  περισσότερο!

Καλή  απόλαυση!

257852739 220903956781956 819980889748964001 n




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250