Θεϊκό κέικ μήλου με σάλτσα κανέλας από την Σία Λαδά!
Υλικά :
4 αυγά
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
200 γραμμ. Γιαούρτι, 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες, ξύσμα από 1 πορτοκάλι και τον χυμό του
2 φλιτζάνια αλεύρι κόκκινη φαρίνα
3 μήλα κομμένα σε κυβάκια, λίγο αλάτι
1 κ.σ κανέλα, 1 κ.σ κονιάκ, χυμό ενός λεμονιού
Για την σάλτσα κανέλας :
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κ.σ κανέλα, 1 κ.σ ζάχαρη, 1 κ.γ κορν φλάουρ
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα μήλα, προσθέτουμε την κανέλα
τον χυμό του λεμονιού και το κονιάκ, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στην συνέχεια χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε το λάδι
το γιαούρτι, τις βανίλιες το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό του, λύγο αλάτι και
προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει το μπέικιν πάουντερ
ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, και στο σημείο αυτό προσθέτουμε
τα μήλα ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρομένο ταψί
ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα, σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά μας, την κρέμα
γάλακτος, την κανέλα, την ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε χαμηλή φωτιά
ανακατεύουμε , και μόλις αρχίζει να βράζει κατεβάζουμε από την φωτιά.
Περιμένουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το μυρωδάτο κέικ μας.
Μπορούμε όταν σερβίρουμε ένα κομμάτι από το κέικ να το περιχύσουμε εκείνη την
στιγμή με την σάλτσα κανέλας.
Ένα λαχταριστό κέικ με υπέροχα αρώματα!!! Να απολαύσετε τον καφέ και το τσάι σας!
Καλή απόλαυση!