Πεινιρλί αφράτα και πεντανόστιμα από την Σία Λαδά!
Ένα σνακ για όλες τις ώρες! Για το κολατσιό των παιδιών, αλλα και εξαιρετικό ορεκτικό!
Υλικά :
100 γραμμ. Χλιαρό νερό
100 γραμμ. Γάλα
1 φακελάκι μαγιά, ζάχαρι (στην μύτη του κουταλιού)
4 κ.σ σπορέλαιο, λίγο αλάτι ( μια πρέζα)
330 γραμμ. Αλεύρι
Για την σάλτσα ντομάτας :
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Χυμό ντομάτας, αλατι, πιπέρι
Λίγη ζάχαρη και ψιλοκομμένο βασιλικό
Για την γεμιση :
Μπεικον, γαλοπούλα, τυρι κιτρινο της αρεσκείας σας (γκούντα, μοτσαρέλη ή κασέρι)
Εκτέλεση :
Σε μια λεκανίτσα βαζουμε το αλεύρι την μαγιά και την ζάχαρη Προσθέτουμε το χλιαρό νερο και ανακατεύουμε, συνεχίζουμε με το Γάλα, αλάτι το λάδι και δουλεύουμε τα υλικά μας να Ενσωματωθούν και να εχουμε μια ευπλαστη μαλακή ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη την ζύμη μας για μια ωρίτσα. Στην συνέχεια ανοίγουμε φυλλαράκια πάχους ενός εκκατοστού Απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε γαλοπουλα τυρί Και το μπέκον, κλείνουμε τις ακρες και γυρίζουμε το πεινιρλι Ανάποδα, χαράζουμε κατά μήκος ανοίγουμε ελαφρώς και Συμπληρώνουμε λίγο τυράκι ακόμα, και τα αφήνουμε να Διπλασιαστούν σε ογκο για 40 με 45 λεπτά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να Ρωδίσουν, σε αντικολητικό χαρτί, αφού τα περάσουμε με Λίγο βούτυρο.
Καλή απόλαυση!