Παραδοσιακό κοκκινιστό μοσχαράκι με μαυροδάφνη από την Σία Λαδά!
Ένα παραδοσιακό πιάτο που πρωταγωνιστεί κυρίως στο Κυριακάτικο τραπέζι μας!
Και το συνοδεύουμε συνήθως με πατατούλες τηγανιτές!
Υλικά :
1 ½ μοσχαράκι ελιά κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 ολόκληρο
4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ ντοματοπελτέ
αλάτι, πιπέρι
1 ξύλο κανέλας
2-3 προκες γαρίφαλο
1 φύλλο δάφνης
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.γ ζάχαρη
1 νεροπότηρο κρασί μαυροδάφνη
3 κ.σ κονιάκ.
Εκτέλεση :
Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα, μπορούμε να μαρινάρουμε να κρέας μας αφήνοντας το για 10 ωρες στο ψυγείο σε ένα μπόλ με την μαυροδάφνη το κρεμμύδι την κανέλα λίγο λάδι, και τις πρόκες γαρίφαλο, (η ξεκινάμε να το μαγειρέψουμε χωρίς μαρινάρισμα).
Αφού μαριναριστεί το κρέας μας, σε κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι το σκόρδο ψιλοκομμένο, στραγγίζουμε το κρέας από την μαρινάδα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα , θωρακίζουμε καλά το κρέας με το σοτάρισμα, και προσθέτουμε την μαρινάδα, αλατοπιπερόνουμε , προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες τον πελτέ , την ζάχαρη και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 2 ½ ώρες περίπου, προς το τέλος προσθέτουμε το κονιάκ μέχρι να δέσει η σάλτσα μας , το κονιάκ είναι η τελευταία πινελιά που θα απογειώσει το μοσχαράκι μας!
Συνοδεύουμε με πατατούλες τηγανιτές, το κλασικό πιάτο!
Καλή απόλαυση!