Λαχταριστή σκεπαστή πίτα με μοτσαρέλα και μπέικον από την Σία Λαδά
Μια πίτα με χειροποίητο φύλλο, εύκολη και γρήγορη έκτος από μοτσαρέλα και μπέικον μπορούμε να την απολαύσουμε και με υλικά της αρεσκείας μας, όπως μανιτάρια, γαλόπουλα, κοτόπουλο.
Υλικά:
300 γραμμ. Αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, αλάτι
400 γραμμ. Γιαούρτι στραγγιστό
Για την γέμιση:
8 φέτες μπέικον
200 γραμμ. Μοτσαρέλα
Για την σάλτσα:
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
Χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο, ρίγανη
1 κ.σ ελαιόλαδο
Ετοιμάζουμε πρώτα την σάλτσα μας, ώστε να την αφήσουμε στην άκρη να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε το ζυμαράκι μας. Βράζουμε τα υλικά για την σάλτσα μας για 10 λεπτάκια σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, και ετοιμάζουμε το ζυμαράκι μας, αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ το αλάτι και το γιαούρτι, ενσωματώνουμε τα υλικά και ζυμώνουμε καλά ώστε να έχουμε μια αφράτη μαλακή ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη μας σε 4 μπαλάκια.
Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε φύλλο, αφού αλευρώσουμε την επιφάνεια, που θα ανοίξουμε το φύλλο μας, το τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί μας, περνάμε μια στρώση με την σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεις τελειώνουμε με το μπέικον ψιλοκομμένο και την μοτσαρέλα, σκεπάζουμε από πάνω με το άλλο φύλλο που θα ανοίξουμε, το κλείνουμε γύρω γύρω σχηματίζοντας κόθρο. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ετοιμάζουμε και την δεύτερη σκεπαστή πίτα μας, με τα 4 μπαλάκια, έχουμε 2 σκεπαστές πίτες.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα μας.
Καλή απόλαυση!