Μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας λεμονάτο με πουρέ από την Σία Λάδα
Ένα κλασικό παραδοσιακό φαγητό που έχει μεγαλώσει όλους μας!
Υλικά :
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μεριδούλες (χτένι , σπάλα η ελιά)
Ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα τριμμένα
½ κούπα λευκό κρασί ή κόκκινο ξηρό ή μαυροδάφνη
Χυμό 2 λεμονιών
θυμάρι και δεντρολίβανο
5 κόκκους μπαχάρι
Εκτέλεση :
Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο, αφαιρούμε το κρέας σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο τα καρότα θυμάρι δεντρολίβανο μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. Προσθέτουμε το κρέας στην κατσαρόλα, αλατοπιπερόνουμε , προσθέτουμε και το μπαχάρι. Σβήνουμε με το κρασί και στην συνέχεια, προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού, ζεστο νερό ώστε να σκεπαστεί το κρέας, και αφήνουμε να πάρει μια βράση , χαμηλώνουμε την φωτιά μας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ώρες περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα του και να ψηθεί το κρέας. Το απολαμβάνουμε με πουρέ, με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή απόλαυση!