Αυτό το υγιεινό πρωινό με πρωτεΐνες είναι τέλειο για το χειμώνα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2025 09:46

Αυτό το υγιεινό πρωινό με πρωτεΐνες είναι τέλειο για το χειμώνα

Το πρωινόείναι ένα από αυτά τα θέματα που διχάζουν: υπάρχουν εκείνοι που δεν το τρώνε, εκείνοι που το ζουν ως τελετουργικό για να ξεκινήσουν τη μέρα τους, εκείνοι που επιλέγουν την πιο λιπαρή εκδοχή και εκείνοι που αναζητούν την πιο υγιεινή και θρεπτική επιλογή. 

Τον χειμώνα είναι ωραίο να δώσεις στον εαυτό σου αυτή την ώθηση για να ξεκινήσεις μια μέρα που είναι λιγότερο φωτεινή και πιο ομιχλώδης από ό,τι το καλοκαίρι.

Και αν αυτό το γεύμα είναι ζεστό, μυρωδάτο, απαλό σαν τηγανίτα ή σαν ομελέτα, είναι ακόμα καλύτερο. Δεδομένου ότι η κατανάλωση αυγών δεν είναι απαραίτητα καλή ιδέα για πολύ κόσμο, το TikTok ικανοποιεί αυτές τις λιγούρες με τη συνταγή του για ομελέτα που είναι ένα είδος πιο τραγανής εξέλιξης, με κουάκερ που μοιάζει με ομελέτα, και είναι πιο τρυφερό από την τραγανή γκρανόλα. Η διάσημη ομελέτα του TikTok είναι έτοιμη σε 5 λεπτά, την ώρα που ξυπνάς, αρωματίζει την κουζίνα αν χρησιμοποιήσεις μπαχαρικά και σε χορταίνει χωρίς να σε βαραίνει και φυσικά  είναι διατροφικά πλήρες.

Πλιγούρι βρώμης: Tο καταπραϋντικό κι αντιγηραντικό συστατικό που χρειάζεται το δέρμα σου

Η ομελέτα που έγινε viral

Οι λόγοι για τους οποίους η ομελέτα έχει γίνει viral συνδέονται κυρίως με τις θρεπτικές αξίες των δημητριακών. «Η υψηλή διατροφική πυκνότητα των δημητριακών πρωινού (ειδικά εκείνων που είναι ολικής αλέσεως ή πλούσια σε φυτικές ίνες) τα καθιστά σημαντική πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών, όπως σημαντικά αντιοξειδωτικά και φυτοοιστρογόνα», λέει μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στη Vogue. Δεν είναι εύκολο να βρεις μια νόστιμη και παρηγορητική συνταγή που να θυμίζει κατά κάποιο τρόπο πιο βαριά πρωινά, ενώ παραμένει υγιεινή και ποικίλη. Η ομελέτα προτείνεται επίσης από διατροφολόγους, και όχι μόνο στο TikTok, επειδή περιέχει μια ισορροπημένη αναλογία υδατανθράκων, φυτικών ινών, πρωτεϊνών και καλών λιπαρών χάρη στα συστατικά που τη συνθέτουν. Αυτός ο συνδυασμός επιτυγχάνει γρήγορα κορεσμό και αποφεύγει την αναζήτηση πιο εκλεπτυσμένων τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου πρωινού, ενώ μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ο Αμερικανός blogger The Foodie Physician, γιατρός επειγόντων περιστατικών και εκπαιδευμένος σεφ με πάθος για τη θεραπευτική δύναμη του φαγητού, περιγράφει αυτή την ομελέτα ως: «Μια εξαιρετική επιλογή γιατί συνδυάζει σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και υγιή λίπη σε ένα εύκολο πιάτο. Η βρώμη παρέχει φυτικές ίνες που βοηθούν την πέψη και σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το αυγό (και η προαιρετική σκόνη πρωτεΐνης) αυξάνει την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, η οποία υποστηρίζει υγιείς μύες και γενικό μεταβολισμό. Μία μερίδα περιέχει τουλάχιστον 20 γραμμάρια πρωτεΐνης».

Η βασική συνταγή για τη Viral ομελέτα

Συστατικά

1 μπανάνα
50 γραμμάρια πλιγούρι βρώμης
1 αυγό
20 ml γάλα ή φυτικό ρόφημα της επιλογής σας
μια πρέζα αλάτι

Παρασκευή: 

Πολτοποιείς την μπανάνα με ένα πιρούνι και προσθέτεις το αυγό και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτεις λίπος σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι και απλώνεις μια ομοιόμορφη στρώση από το μείγμα. Μαγειρεύεις για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει στον πάτο. Στη συνέχεια, ανακατεύεις το μείγμα βρώμης, όπως θα έκανες με τα αυγά ομελέτα. Συνέχισε να φρυγανίζεις μέχρι τα κομμάτια της ομελέτας να σχηματίσουν μικρούς, τραγανούς σβόλους και να ροδίσουν ομοιόμορφα παντού.

theissue.gr




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250