Ομελέτα φούρνου και... καλή όρεξη να έχετε!
Υλικά
6 ως 8 αυγά
2 πατάτες μέτριες
2 πιπεριές φλάσκες μέτριες (πράσινη & κόκκινη)
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
1 κρεμμυδάκι χλωρό
μοτσαρέλα τριμμένη (ή φέτα ή τυρί για μακαρόνια)
2-3 κλωνάρια μαϊντανό
Αλλαντικά της αρεσκείας σας
πιπέρι, αλάτι, ταμπάσκο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες (χοντρούλικες), τις τηγανίζουμε χωρίς να τις ξεροψήσουμε και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να τους τραβήξει τα πολλά λάδια
Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια και τα κρεμμύδια σε κύβους και τα "μαραίνουμε" λίγο σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι ή καθόλου λάδι (αν θέλετε τα λαχανικά πιο τραγανά στην ομελέτα, δεν τα μαραίνεται καθόλου)
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα (1/2 νεροπότηρο) και τα μπαχαρικά
Στρώνουμε σε πυρέξ (η σε ταψί με ψηλά τοιχώματα) πρώτα τις πατάτες , μετά τα μαραμένα λαχανικά μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό , το τριμμένο τυρί και από πάνω περιχύνουμε το μίγμα με τα αυγά
Καλή επιτυχία!