Τέλεια ρολάκια με nutella και κανέλα!
Με 3 μόλις υλικά και 35’ συνολικό χρόνο προετοιμασίας, μοιάζουν να αποτελούν συνταγή-παράδειγμα για όλες τις υπόλοιπες.
Τραγανή σφολιάτα, αγαπημένη nutella και λίγη κανέλα. Απλές, ξεκάθαρες και πλήρως ικανοποιητικές γεύσεις. Σας συμβουλεύω να μην παραλείψετε το γλάσο. Ετοιμάζεται πανεύκολα, ενισχύει την αίσθηση απόλαυσης και χαρίζει μια κομψή πινελιά.
Υλικά
•1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου Χρυσή Ζύμη
•200 γραμμ. nutella
•½-1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
•Για το γλάσο:
•200 γραμμ. ζάχαρη άχνη
•½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
•5-6 κουταλιές νερό
Εκτέλεση
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και αλείφουμε την επιφάνεια του με τη nutella. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό (διπλώνουμε κατά μήκος της μικρότερης πλευράς του). Για να μπορέσουμε να το κόψουμε ευκολότερα, το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30-40’.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αέρα.
Κόβουμε το ρολό σε 12 κομμάτια και τα τοποθετούμε σε φόρμα με υποδοχές για μάφινς. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψί κατάλληλου μεγέθους.
Ψήνουμε τα ρολάκια για 25’, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Εντωμεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με την κανέλα σε μπολ και προσθέτουμε το νερό κουταλιά-κουταλιά, ανακατεύοντας ζωηρά με το σύρμα μέχρι να έχουμε την επιθυμητή πυκνότητα.
Μόλις ψηθούν τα ρολάκια, τα περιχύνουμε με το γλάσο και σερβίρουμε αμέσως.
filenades.gr
Μοιράσου: