Τηγανίτες από πατάτα -Μια κρυφή απόλαυση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 14:30

Τηγανίτες από πατάτα -Μια κρυφή απόλαυση

Συνταγή για γαλέτες πατάτας με αυγά. Εύκολη και ανυπέρβλητη λιχουδιά.

Είναι κριτσανιστό από έξω και απίστευτα μελωμένο από μέσα! Ολη η Ευρώπη τρώει αυτές τις γαλέτες πατάτας, οι οποίες καταναλώνονται σκέτες ή συνοδεύουν άριστα όλα τα κρεατικά και τις σαλάτες.
Υπάρχουν δύο εκδοχές. Πρώτα η απλή:

Υλικά

  • 3-4 πατάτες
  • 3 αυγά
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • Λίγο μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι θαλασσινό και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε και τρίψετε τις πατάτες στην μεσαία πλευρά του τρίφτη
  • Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το μαϊνταντό, αλατίστε, πιπέρι
  • Προθεσμαίνετε σε τηγάνι -να μην καεί- το ελαιόλαδο
  • Ψήνετε τις τηγανίτες ώσπου να χρυσίσουν καλά
  • Σερβίρετε με σαλάτα, κρέας ό,τι θέλετε.

Οι Γάλλοι έχουν τη μανία να βάζουν αλεύρι στη συνταγή, για να δέσουν τα υλικά. Δεν σας χρειάζεται, δένουν και μόνα τους!

Η πιό πολύπλοκη συνταγή:
Σε αυτή τη βάση μπορείτε να «ζωγραφίσετε» με τις πατάτες σας.
Προσθέστε κρεμμύδι, κολοκύθι, τυριά, μανιτάρια, καυτερές πιπεριές (τριμμένα) και ψήστε αναλόγως στο τηγάνι σας.

Είναι η μεγαλύτερη λιχουδιά που λατρεύουν και τα μικρά του σπιτιού!

Σερβίρεται και σαν καναπεδάκι η γαλέτα μας. Λίγο σολωμό από πάνω, ή ένα ζαμπόν ή ένα χαμόν και το πιάτο είναι πλήρες!

Αφησα το καλύτερο για το τέλος. Κάνετε τη γαλέτα σας burger για να αποφύγετε το ψωμί ΚΑΙ τις πατάτες!

iefimerida.gr



16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250