Υπέροχο Cheesecake brownies!
Μια φανταστική συνταγή που συνδυάζει cheesecake και brownies. Ένα σοκολατένιο γλύκισμα που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους !
Υλικά
•130 γραμμ. βούτυρο
•200 γραμμ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
•180 γραμμ. ζάχαρη
•3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
•150 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•3 κουταλιές κακάο
•1 πρέζα αλάτι
•1 καψουλίτσα βανίλιας
•100 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
•Για τη στρώση cheesecake:
•300 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (τύπου Philadelphia)
•110 γραμμ. ζάχαρη
•τους κρόκους 2 αυγών
Εκτέλεση
1.Σε μια κατσαρόλα μικρού μεγέθους ζεσταίνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
2.Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μία αρκετά σταθερή κρέμα. Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε διαδοχικά το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη βανίλια και τις σταγόνες σοκολάτας.
3.Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. περίπου. Το στρώνουμε με λαδόκολλα, βουτυρώνουμε ξανά και πασπαλίζουμε τον πάτο του με κακάο. Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και ισιώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός κουταλιού.
4.Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ το τυρί κρέμα, τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και αφράτη κρέμα. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε την κρέμα στην επιφάνεια του brownie. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή σπάτουλα ενώνουμε απαλά τα 2 μίγματα, δημιουργώντας κυματισμούς.
5.Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 175 βαθμούς. Ψήνουμε το γλυκό για 40′ περίπου.
sintayes.gr
Μοιράσου: