Οι 5 ευεργετικές ιδιότητες των ροδάκινων - Για τέλειο δέρμα και όραση
Το καλοκαίρι είναι η εποχή των πιο νόστιμων φρούτων και ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και τα ροδάκινα.
Πέρα από λαχταριστά είναι και πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά. Οπως όλα τα φρούτα έτσι και αυτά συμβάλλουν στην θωράκιση του οργανισμού, έχοντας ευεργετικές ιδιότητες.
Προστατεύουν την όραση
Η β-καροτίνη είναι υπεύθυνη για την υγεία των ματιών και τα ροδάκινα περιέχουν ένα καλό ποσοστό αυτού του αντιοξειδωτικού. Η τακτική κατανάλωση των ροδάκινων μπορεί να βελτιώσει την υγεία της όρασης σας αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα σας.
Συγκεκριμένα, η β-καροτίνη θρέφει και προστατεύει τους αμφιβληστροειδείς των ματιών σας από τις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλοντας παράλληλα στην πρόληψη του καταρράκτη και της εκφύλιση ωχράς κηλίδας.
Ενισχύει την υγεία του δέρματος
Περιέχουν τις βιταμίνες A και C, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του δέρματος. Η βιταμίνη A το ενυδατώνει, κάνοντας το απαλό, ενώ η C ως ισχυρό αντιοξειδωτικό προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες.
Μόνο ένα ροδάκινο την ημέρα χαρίζει λαμπερό και αψεγάδιαστο δέρμα.
Συμβάλλει στη διατήρηση του βάρους
Τα ροδάκινα έχουν μόλις 68 θερμίδες, με την ποσότητα ζάχαρης να μην δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό. Αν είστε σε διαδικασία απώλειας βάρους, τα ροδάκινα θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε κάποιο ανθυγιεινό σνακ.
Ασπίδα κατά του καρκίνου
Πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της ανάπτυξης καρκινογόνων κυττάρων. Είναι γνωστά, κυρίως, για την αποτελεσματική προστασία του οργανισμού κατά του καρκίνου του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και μορφές καρκίνου του στόματος.
Ελέγχει την υψηλή χοληστερόλη
Η συχνή κατανάλωση ροδάκινων μπορεί να ελέγξει τα ποσοστά χοληστερόλης και προβλήματα που οδηγούν σε διαβήτη και καρδιακές παθήσεις. Αυτό διότι περιέχουν φαινολικές ενώσεις που εμποδίζουν την οξείδωση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας. Επίσης, είναι τροφή με β-καροτίνη, η οποία επίσης βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα.