Κεφαλονίτικα απιδάκια κυδωνόπαστου [Η συνταγή]
Απιδάκια κυδωνόπαστου
- ΥΛΙΚΑ
½ κιλό ζάχαρη
1 κιλό κυδώνια
250 γρ. μέλι
100 γρ. αμύγδαλα ψημένα
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
Μοσχοκάρφια (1 για κάθε απιδάκι)
Τρούφα σοκολάτα για το γαρνίρισμα
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τα κυδώνια και αφαιρούμε τις φλούδες τους. Στη συνέχεια τα κάνουμε πολτό και τα ζυμώνουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μοσχοκάρφια.
Βάζουμε τη ζύμη σε μια κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μια βράση. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τη ζύμη σε κομματάκια και πλάθουμε κάθε κομμάτι δίνοντας του σχήμα μικρού απιδιού(αχλαδιού).
Καρφώνουμε ένα μοσχοκάρφι επάνω σε κάθε απιδάκι και τα πασπαλίζουμε με την τρούφα.
Από το βιβλίο «Κεφαλονίτικες Ρετσέτες» της Νιόβης Φωτεινάτου Καμπίτση
Ετικέτες:
Μοιράσου: