Κεφτεδάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα
Πεντανόστιμα, υγιεινά, διαίτης.
Προμηθευτείτε κιμά από καλό, βιολογικό κοτόπουλο και αποθηκεύστε τα κεφτεδάκια στην κατάψυξη, είναι εύκολος καλοκαιρινός μεζές.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)
- 300 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο
- 70 γραμμάρια ψίχα ψωμιού, μουσκεμένη
- 1 αυγό
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 60 γραμμάρια φρέσκια παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι πάρα πολύ, τον μαϊντανό και το σκόρδο
- Βρέξτε λίγο το ψωμί, πάρτε μόνο την ψίχα, στίψτε καλά να φύγουν τα νερά
- Σε μεγάλο μπολ αναμείξτε όλα τα υλικά, βάλτε λίγο μπούκοβο για να ερεθίσει την γεύση
- Προσέξτε λίγο το αλάτι, επειδή βάζετε παρμεζάνα
- Περάστε τα κεφτεδάκια σε αλεύρι, αν τα τηγανίσετε -Δεν χρειάζεται αλεύρι αν τα κάνετε ψητά, στο μπάρμπεκιου
Eίναι υπέροχα με σαλάτα, ρύζι, πατάτες ογκρατέν, χωριάτικη.
Μοιράσου: