Κεφαλονίτικο λικέρ αρμπαρόριζας από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 19:50

Κεφαλονίτικο λικέρ αρμπαρόριζας από την Σία Λαδά

Συνταγή

Το πελαργόνιο ή αλλιώς αρμπαρόριζα είναι ένα φυτό με τα υπέροχα αρωματικά φύλλα του που έχουμε πολλοί στον κήπο μας ή στις γλάστρες μας, μπορούμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα καταπληκτικό γευστικότατο και γεμάτο αρώματα λικέρ!!! Τα υλικά που θα χρειασθούμε ειναι: 1,5 λίτρο κρασί ροζέ ή κάποιο άλλο κρασί της αρεσκείας σας 400 γρ. ζάχαρη 40 φύλλα αρμπαρόριζας 1 ξύλο κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα και τα στεγνώνουμε σε αποροφητικό χαρτί. Σε μπουκάλι γυάλινο βάζουμε και τα 4 υλικά μας, το κρασί, τα φύλλα, την ζάχαρη και το ξύλο κανέλας. Για να είναι έτοιμο το λικέρ μας πρεπει να παραμείνουν τα υλικά γύρω στις 20 ημέρες στο μπουκάλι και τις πρώτες μέρες πρέπει να ανακινούμε το μπουκάλι ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφού είναι έτοιμο το λικέρ μας το σουρώνουμε, σερβίρουμε στο ποτήρι μας και στην υγειά μας !!! Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με φρούτα ή κάποιο γλυκό Αλλά μπορούμε να το πιούμε και σκέτο ή με δυο παγάκια κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το γεύμα ή το δείπνο μας !!!

Στην υγειά σας!

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΟ ΛΙΚΕΡ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑΣ!!!

49640372 885457981798338 2473358433248608256 n49640372 885457981798338 2473358433248608256 n




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250