Μυρωδάτα κουλουράκια με πορτοκάλι και κανέλα από την Σία Λαδά
Συνταγή
ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
Το ξύσμα από δύο πορτοκάλια
½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ σόδα
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι κόκκινη φαρίνα
Σουσαμάκι για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζι στο μίξερ στην συνέχεια σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ, ζυμώνουμε πλέον με το χέρι, αφού τελειώσουμε και με το αλεύρι , έχουμε μια αφράτη και μαλακιά ζύμη την οποία αφήνουμε να ξεκουρασθεί για ένα τεταρτάκι. Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας, και πλάθουμε σε διάφορα σχέδια τα κουλουράκια μας τα περνάμε με το πινέλο μας την επιφάνεια τους με νερό και πασπαλίζουμε με σουσαμάκι. Ψήνουμε τα κουλουράκια μας στους 180 βαθμούς για μιση ωρίτσα περίπου. Ο απίστευτος συνδυασμός πορτοκαλιού και κανέλας πραγματικά απογειώνει την γεύση τους!
Είναι πολύ υγιεινά και έχουν τα ωφέλιμα στοιχεία του πορτοκαλιού του σουσαμιού και της κανέλας!
Καλή απόλαυση!