Μπομπότα Κεφαλλονίτικη από τη Σία Λαδά
Συνταγή
Μπομπότα, το γλυκό των φτωχών.
Η μπομπότα με μεγάλη θρεπτική αξία είτε στην αλμυρή ή γλυκιά της εκδοχή, θα είναι πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας! Γλυκιά η μέρα σας!
ΥΛΙΚΑ :
3 ποτήρια καλαμποκάλευρο
6 ποτήρια χλιαρό νερό
½ ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
3 κ.σ κονιάκ
3 πορτοκάλια και το ξύσμα πορτοκαλιών
1 ποτήρι του νερού σταφίδες σουλτανίνα
1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
½ κ.γ σόδα
½ κ.γ γαρίφαλο
2 κ.γ κανέλα
2 βανίλιες
Λίγο αλατάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο χλιαρό νερό διαλύουμε καλά το καλαμποκάλευρο στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά την ζάχαρη, το κονιάκ τον χυμό και το ξίσμα πορτοκαλιών, τις σταφίδες τις βανίλιες το μπέικιν και την σόδα (Που έχουμε διαλύσει μέσα σο κονιάκ) το κανελογαρύφαλο , αλατάκι και τέλος το λάδι. Ανακατεύουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά εως ότου αρχίζει και πήζει, Δεν θέλουμε να πίξει πολύ να είναι παχύρευστο. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για μια ωρίτσα περίπου στους 200 βαθμούς. Σερβίρουμε με κανελίτσα και μέλι!
Καλη απόλαυση!
Η μπομπότα με μεγάλη θρεπτική αξία είτε στην αλμυρή η γλυκιά της εκδοχή θα είναι πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Παραδοσιακής κουζίνας!