Χαλβάς σιμιγδαλένιος με υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού από την Σία Λαδά
Συνταγή
ΥΛΙΚΑ:
2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
½ κούπα αραβοσιτέλαιο
½ κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 ξύλο κανέλας
½ κ.γ γαρίφαλο τριμμένο
2 κ.σ κονιάκ
Φλούδα και χυμό 2 πορτοκαλιών
1 βανίλια
2 ½ κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
ΕΚΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζουμε για 5’ την ζάχαρη με το νερό που έχουμε προσθέσει μέσα το κονιάκ, το ξύλο κανέλας, το γαρίφαλο και τις φλούδες πορτοκαλιού . Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι μας το αφήνουμε να κρυώσει και σε άλλη κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι , προσθέτουμε και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέσα στο μείγμα με το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου δέσει ο χαλβάς μας, τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε με κανελίτσα και τον διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση !