Χαλβάς σιμιγδαλένιος με υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 19:47

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού από την Σία Λαδά

Συνταγή

ΥΛΙΚΑ:

2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
½ κούπα αραβοσιτέλαιο
½ κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 ξύλο κανέλας
½ κ.γ γαρίφαλο τριμμένο
2 κ.σ κονιάκ
Φλούδα και χυμό 2 πορτοκαλιών
1 βανίλια
2 ½ κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό

ΕΚΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζουμε για 5’ την ζάχαρη με το νερό που έχουμε προσθέσει μέσα το κονιάκ, το ξύλο κανέλας, το γαρίφαλο και τις φλούδες πορτοκαλιού . Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι μας το αφήνουμε να κρυώσει και σε άλλη κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι , προσθέτουμε και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέσα στο μείγμα με το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου δέσει ο χαλβάς μας, τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε με κανελίτσα και τον διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση !

53344638 1345646582242223 6954186766785970176 n




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250