Σπιτική και πεντανόστιμη μηλόπιτα από την Σία Λαδά
Συνταγή
Υλικά:
5-6 μήλα, 1 φλιτζάνι ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο, 1 κ.σ. κανέλα
σταφίδες ξανθές
Για τη ζύμη:
5 αυγά, 1 φλιτζάνι ζάχαρη , λίγο κονιάκ
3 βανίλιες, 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ξύσμα από ένα λεμόνι και τον χυμό του
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα μας, τα κόβουμε σε φέτες και τα αφήνουμε λίγο, αφού τα περιχύσουμε με χυμό λεμονιού για να μη μας μαυρίσουν. Συνεχίζουμε λιώνοντας το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα (προσοχή εδώ δεν βράζουμε το βούτυρο ίσα- ίσα να λιώσει, διαφορετικά θα καραμελώσει και δεν θα μπορέσει να στρωθεί πάνω στα μήλα ). Βουτυρώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε κυκλικά τις φέτες από τα μήλα μας, έτσι ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα επάνω στα μήλα ( στα οποία ενδιάμεσα έχουμε βάλει και τις σταφίδες ). Απλώνουμε καλά και ψήνουμε τη μηλόπιτα μας στους 180 βαθμούς για 35' με 40'.
Καλή απόλαυση!