Πασχαλινά αφράτα τσουρέκια από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 19:46

Πασχαλινά αφράτα τσουρέκια από την Σία Λαδά

Συνταγή

Υλικά :
1 κιλό αλεύρι περίπου
5 αυγά
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
250 γρ. γάλα
1 κ.γ μαχλέπι, 2 κ.γ μαστίχα τριμμένη λίγο αλάτι, ξύσμα 2 πορτοκαλιών 300 γρ. ζάχαρη, 2 βανίλιες

Εκτέλεση : Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε 250 γρ. αλεύρι, δουλεύουμε και αφήνουμε να ξεκουρασθεί μια ωρίτσα. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, την μαστίχα, την οποία έχουμε χτυπήσει με ζάχαρη στο μπλέντερ, το μαχλέπι, το ξύσμα και τις βανίλιες. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα, στη συνέχεια στο μείγμα με το αλεύρι προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και δουλεύουμε με το χέρι πλέον, στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο, δουλεύουμε πολύ καλά, αν κολλάει στα χέρια η ζύμη προσθέτουμε λίγο αλευράκι ακόμα. Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό χώρο μέχρι να διπλασιασθεί σε όγκο. Αφού διπλασιασθεί σε όγκο η ζύμη μας ζυμώνουμε ελαφρώς και αρχίζουμε να πλάθουμε τα τσουρέκια μας όπως μας αρέσουν, τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα και αφού τα σκεπάσουμε τα αφήνουμε να διπλασιασθούν σε όγκο. Στη συνέχεια τα περνάμε με κρόκο αυγού τον οποίο έχουμε διαλύσει με λίγο νεράκι, πασπαλίζουμε με ασπρισμένο αμύγδαλο και έτοιμα για Ψήσιμο! Ψήνουμε στου 180 βαθμούς για 20’ περίπου. Τα τσουρέκια μας πρέπει να είναι αφράτα γι΄αυτό δεν θέλουν πολύ ψήσιμο.

Γίνονται πεντανόστιμα ! Αφράτα και μυρωδάτα !

58375064 838639379803633 2764515077993267200 n58375064 838639379803633 2764515077993267200 n




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250