Πανεύκολη γαλατόπιτα από την Σία Λαδά
Συνταγή
Υλικά:
4 ποτήρια γάλα, 3 αυγά
1 κ.σ βούτυρο, 1 ποτήρι σιμιγδάλι
1 βανίλια, 1 ποτήρι ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το γάλα με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε και το σιμιγδάλι.
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με την βανίλια και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μας την οποία έχουμε αποσύρει από την φωτιά και ανακατεύουμε.
Την βάζουμε πάλι πάνω στο μάτι και ανακατεύουμε έως ότου πήξει η κρέμα μας, αδειάζουμε την γαλατόπιτα μας σε βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Πασπαλίζουμε με κανέλα... και καλή απόλαυση!
Ετικέτες:
Μοιράσου: