Κεφαλονίτικη «ξεβράκωτη» τυρόπιτα από την Σία Λαδά
Συνταγή
Μία παραδοσιακή, πεντανόστιμη Κεφαλονίτικη "ξεβράκωτη" τυρόπιτα, το λέει και το όνομα της πίτα χωρίς φύλλο.
Υλικά:
400 γρ. φέτα
300 γρ. Κεφαλονίτικο κεφαλοτύρι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ κούπα αλεύρι, λίγο σουσαμάκι για το πασπάλισμα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
160 γρ. βούτυρο
2 αυγά, ½ κούπα γάλα
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο και το αδειάζουμε σε μπολ, στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το γιαούρτι. Χτυπάμε πολύ καλά, προσθέτουμε και το αλεύρι, στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και την φέτα την οποία τρίβουμε στο χέρι σε χοντροκομμένα κομμάτια, ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά μας. Θέλουμε να έχουμε ένα πηχτό χυλό.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και αδειάζουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε από πάνω με σουσαμάκι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45’ περίπου .
Γευστικότατη και αφράτη!
Καλή απόλαυση!